Cluj. Premieră în România. Conferință internațională a oamenilor care cred în … Pământul Plat

Updated on iulie 17, 2019 În luna octombrie a acestui an la Cluj Napoca va avea loc prima conferință internațională a celor care susțin teoria „Pământului plat”.

Conferința va avea loc între 5 și 6 octombrie.

Cluj. Premieră în România. Conferință internațională a oamenilor care cred în ... Pământul Plat 1

„Ascultați vorbitori internaționali, puneți întrebări și participați la discuții. Intâlniți oameni care gândesc si au preocupari similare sau diametral opuse in ceea ce privește perspectiva asupra realității în care trăim”, anunță organizatorii.

Un pachet standart la conferință costă 40 de euro, la preț redus, 75 de euro pentru două persoane și 100 de euro pentru un pachet familie.

Teoria pământului plat este o concepție arhaică conform căreia Pământul ar avea forma unui plan sau a unui disc.

Ideea unui Pământ sferic a apărut în filozofia greacă odată cu Pitagora (secolul al VI-lea î.Hr.), deși cei mai mulți presocratici au păstrat modelul Pământului plat. Aristotel a furnizat probe empirice pentru forma sferică a Pământului în jurul anului 330 î.Hr. Apoi, ideea Pământului sferic a început să se răspândească treptat dincolo de lumea elenistică.

Teoriile moderne ale Pământului plat, cum ar fi cele îmbrățișate de societățile moderne ale Pământului plat sunt etichetate în mod obișnuit drept pseudoștiință, potrivit wikipedia.org.

În 1947, Klaas Dijkstra a afirmat că Pământul este plat, afirmație pe care a susținut-o până la moartea sa în 1969. Conform teoriei sale, Pământul este un disc rotund plat care are la marginea sa un zid din gheață – acestă zonă fiind considerată Polul Sud. Dijkstra a numit Polul Sud ca “zona de apatie”, lumea se termină acolo, aerul este subțire și busola nu funcționează corect. Polul Nord se află în centrul Pământului plat al lui Dijkstra.

error: Content is protected !!