Cluj. Emil Boc are funcție europeană! A fost ales raportor european “Brain Drain in the EU”

Updated on iulie 11, 2019 Primarul Clujului a primit o funcție europeană. Este raportor european  în cadrul Comisiei pentru politică socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură (SEDEC) de la nivelul Comitetului European al Regiunilor (CoR) privind fenomenul ”brain drain” (n.r – exod de creiere) în Uniunea Europeană.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Twitter a grupului PPE în Comitetul European al Regiunilor, din care face parte și Emil Boc, anunță caleaeuropeană.ro.

”Felicitări lui Emil Boc, primar al orașului Cluj-Napoca și membru al EPP CoR pentru numirea sa în calitate de raportor privind ”exodul de creiere în Uniunea Europeană: abordarea provocărilor la toate nivelurile” în cadrul reuniunii SEDEC”, se arată în mesajul menționat.

Dan Ștefan Tarcea: „Emil Boc a fost ales raportor european “Brain Drain in the EU”. Felicitări și mult succes!”
Cluj. Emil Boc are funcție europeană! A fost ales raportor european “Brain Drain in the EU” 1

 

Fenomenul ”brain drain” se află în atenția constantă a Comitetului European al Regiunilor, această problemă fiind inclusă de aleșii locali și regionali din UE și în dezbaterile de la Summitul european al regiunilor și orașelor de la București, din luna martie a acestui an.

Un sondaj Eurobarometru recent privind opinia publică în regiuni a confirmat faptul că 18% din cetățenii UE consideră imigrația drept unul dintre cele mai importante două aspecte cu care se confruntă în prezent regiunea lor.

error: Content is protected !!