Aeroportul Cluj. Zapartan Alin: „Nu este seara oamenilor de afaceri. Este seara oamenilor simpli. Oamenii cu copii …Am stat și m-am gândit la Romania gri, așa cum vedeam, acum 10-15 ani când mergeam la școala, lumea pe autobuz. Oamenii îmbrăcați fara gust, stresați, obosiți, care mergeau sau veneau de la servici cu o pungă de profi in mana. Și apoi mă trezesc si vad oamenii aia frumoși, colorați, care știu glumi fara sa râdă peste toată lumea, care citesc, asculta muzica, conferințe, joacă șah și Sudoku pe telefon, nu doar …”

Updated on iulie 18, 2019 Aeroportul Internațional din Cluj Napoca este al doilea din țară după numărul de pasageri.

Transportul aerian de pasageri înregistrat pe aeroporturile din România a crescut cu 6,6% în primul trimestru al anului, până la 4,644 milioane de persoane, faţă de 4,356 milioane consemnate în aceeaşi perioadă a anului 2018, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), potrivit Ziua de Cluj.

Într-un text postat pe Facebook, Zapartan Alin a scris despre cum arată românii de pe aeroportul din Cluj, comparativ cu imaginea pe care o are despre ei de acum 10-15 ani.

Aeroportul Cluj. Zapartan Alin: „Nu este seara oamenilor de afaceri. Este seara oamenilor simpli. Oamenii cu copii ...Am stat și m-am gândit la Romania gri, așa cum vedeam, acum 10-15 ani când mergeam la școala, lumea pe autobuz. Oamenii îmbrăcați fara gust, stresați, obosiți, care mergeau sau veneau de la servici cu o pungă de profi in mana. Și apoi mă trezesc si vad oamenii aia frumoși, colorați, care știu glumi fara sa râdă peste toată lumea, care citesc, asculta muzica, conferințe, joacă șah și Sudoku pe telefon, nu doar ...” 1

„O seara banala de miercuri, ajung cu 3 ore înainte de îmbarcare la aeroport și e destul de gol. Am timp sa observ. Un lucru incepe sa fie evident. Nu este seara oamenilor de afaceri. Este seara oamenilor simpli. Oamenii cu copii (Mai cuminți decât media). Prieteni care călătoresc împreună. Cupluri, oameni singuri. Un pic închistați in “inner” lumea lor digitala dar rămân oameni normali. Oameni care își caută un rost, dar fără sa deranjeze pe ceilalți în acest proces. E probabil și datorită lui #EC care atrage tineret la Cluj dar nu cred că mergeau mai mult de 10-20% acolo (stereotipizand după vestimentație) Totuși media de vârstă era 30-33.

Am stat și m-am gândit la Romania gri, așa cum vedeam, acum 10-15 ani când mergeam la școala, lumea pe autobuz. Oamenii îmbrăcați fara gust, stresați, obosiți, care mergeau sau veneau de la servici cu o pungă de profi in mana.

Și apoi mă trezesc si vad oamenii aia frumoși, colorați, care știu glumi fara sa râdă peste toată lumea, care citesc, asculta muzica, conferințe, joacă șah și Sudoku pe telefon, nu doar Minecraft și jellybeans nu știu cum.

Mi-am zis, poate e totuși speranța în romanica noastră. O mai fi trebuind încă vreo generație să mai treacă ca să spălăm moștenirea comunismului și a mentalității că voturile se pot cumpăra cu găleți și banane. Dar nu cred că va fi in zadar.

Mai avem multe de rezolvat și problemele nu se face decât prin munca. Dar mi-am intarit speranța că încă este cu cine.

Am auzit ideea asta in mai multe surse dar simt că rezonez cu ea cu toată ființa mea. Dacă aș putea să îmi aleg orice data pe firul timpului aș alege să mă nasc în 07.10.1986 in Cluj pe strada Cehoslovaciei. Mi se pare că azi trăiesc în cea mai buna perioada în care cineva ar fi putut trăi pe planeta Pamant. Și vreau să profit la maxim de asta.

Am încredere și voi face tot ce îmi stă în putință astfel încât Carina sa fie la fel de mândră ca mine că sa născut și a crescut în țara lui Andrei. Nici nu știu cum se numește generația ei, probabil Facebook sau Snapchat.

La bună auzire …”, a scris acesta.

error: Content is protected !!