Updated on iulie 2, 2019 10 parcuri noi, 110 hectare, 100 de milioane de euro. Nu vă puteți imagina șocul acestei vești în celelalte orașe ale României unde zilnic li se spune că nu se poate și să fie mulțumiți când primarul le face câte un mic loc de joacă, copiilor, printre parcările dintre blocuri. Nu este de mirare că mulți iau în considerare să se mute la Cluj. Cât să reziști pe caniculă, între betoane și asfalt?
Primăria Cluj-Napoca vrea să facă zece parcuri care vor avea în total 110 hectare. Amenajarea acestora va costa, în total, între 90 și 100 milioane de euro, a declarat primarul Emil Boc pentru HotNews.ro. Circa 40 milioane de euro ar putea veni din fonduri europene.
Romeo Stavar, Constanța: „Eiiiii mama ei de viață! Așa-mi vine să mă mut la Cluj…”
Ramona Maria: „Asta numesc eu Oras European. Bravo Emil Boc Daca v-am putea clona…ar arata altfel Romania …”
Oprea Radu: „Felicitari. Dl. Emil Boc, oare nu se poate face un astfel de parc legand Clujul de Floresti? Sau cel putin sa se amenajeze pe malul Somesului o pista de biciclete? Astfel, cred ca ati incuraja foarte mult locuitorii Florestiului si nu numai sa foloseasca bicicleta in loc de masina.
Tudor Turcu:„ Acolo nu cred că își va da acordul vreodată să renunțe la teren Compania de Apa Somes – dacă schimba destinația și nu mai e zona de protecție specială pentru captările de apa, re-incep procesele de retrocedare ale foștilor proprietari din zona.
Serinia Silvana:„ Cred că sunteți singurul oraș care face și parcuri nu doar betoane”
Patrascu Romeo: „Domnule Boc treceti si pe la Bacau poate molipsiti pe careva pe aici !!”
Andrei Vlad Popa: „ … Cand ma gandesc ca Parcul Central din Timisoara sta inchis de 2 ani pentru o simpla cosmetizare, ma apuca groaza.
Nicolae Robu, tie ti-ar lua Z-E-C-E mandate, da, Z-E-C-E – sa faci asemenea proiecte.”
Andrei Condoroș: „Timișoara a avut șansa de a porni cu dreptul în această cursă frenetică, dar necesară, de modernizare a orașului; de aliniere la niște minime standarde de dezvoltare urbanistică (și implicit de calitate a vieții), impuse de (măcar) bunul simț, dacă nu de UE, ONU etc.. Rețeta câștigătoare?: ‘o minte deschisă’ la cârma orașului, o echipă antrenată și specializată de consilieri și operativă, un legislativ în slujba orașului și o relație strânsă cu entitățile / asociațiile profesionale, non-profit, universități, societate civilă.
Pe când administrația orașului de pe Bega organizează incursiuni strategice cu avionul biplan, pentru a stârpii ani de zile de indolență și nepăsare, timp în care până și țânțarul tigru și-a făcut apariția, riscând fenomene demne de perioada sec. XVIII (ex. malarie), alții au depășit momentul și privesc către sec. XXII.
Pe când administrația orașului de pe Bega ține închis unul dintre cele mai importante PARCURI din oraș (P. Central), de cca. 2 ani, pentru lucrări de cosmetizare, sau când pune tirul pe altul, vai mama lui (P. Botanic) pentru ‘a-l orna’ elegant cu o parcare subterană și câteva corpuri de clădire drept accent stilistic, alții au înțeles că direcția Europei este una ‘green’, ‘eco friendly’, ‘for the people’ etc. Este doar un exemplu.
Pe când administrația orașului de pe Bega organizează concursuri ratate de arhitectură pentru obiective de patrimoniu (în cel mai amator mod cu putință), care vor sfârși prost și trist (cu o interminabilă infuzie de capital de la bugetul local) alții arată lumii întregi ce înseamnă SĂ VREI, ȘI SĂ POȚI, ȘI CUM SĂ FACI SĂ ȘI MERITE.
Da, comparația e de mult de prisos. Oradea, Cluj-Napoca (cel puțin), bravo ! Domnilor Ilie Bolojan, Emil Boc și echipei, bravo !
Noi am dat Z-E-C-E goluri, în meciuri fără miză și fără direcție. Alimentăm prostia și orgoliul nemăsurat a unora, pe TIMPUL, ENERGIA, FORȚA CREATIVĂ ȘI POTENȚIALUL CULTURAL al unui întreg oraș.
Timișoara este în fața unui moment istoric, peste doar 2 ani.
Timișoara este în fața unei noi șanse peste doar 1 an.
Timișoara a pierdut în schimb C-I-N-C-I-Z-E-C-I de ani de evoluție urbanistică sănătoasă, total aiurea. Păcat !
Noi să fim mulțumiți cu noi înșine”.