Codin Maticiuc: „Istoria se scrie la Cluj.Mergeți măcar o data în viață la TIFF de puteți. Dacă nu sa vedeți filme sau sa dansați până dimineață măcar ca sa vedeți ce oameni frumoși se strâng laolaltă”

Updated on iunie 10, 2019 Codin Maticiuc recomandă iubitorilor de film să meargă măcar odată în viață la TIFF Cluj.

A 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania s-a încheiat, la Cluj, în acest sfârșit de săptămână. Cele mai bune filme ale ediției și cei mai importanți cineaști ai momentului au fost premiați pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca. Filmul Monos, în regia lui Alejandro Landes, a fost desemnat marele câștigător al celei de-a 18-a ediții TIFF, iar actorul Nicolas Cage a primit Premiul de excelență, anunță RFI.

Codin Maticiuc: „Istoria se scrie la Cluj.
Anul asta TIFF a împlinit 18 ani. Este al șaselea an în care merg și din păcate de data asta am ajuns doar trei zile. Superbe oricum, ca toate petrecute la acest festival.

Codin Maticiuc: „Istoria se scrie la Cluj.Mergeți măcar o data în viață la TIFF de puteți. Dacă nu sa vedeți filme sau sa dansați până dimineață măcar ca sa vedeți ce oameni frumoși se strâng laolaltă” 1

Pe scurt, am reușit sa văd La Gomera, ultimul film semnat de Corneliu Porumboiu. Filmat parte în România, parte în Spania și cu actori de top (Vlad Ivanov, Rodica Lazăr, George Pistereanu și Catrinel Menghia) pelicula este foarte diferită de celălalte ale aceluiași regizor. Am avut plăcerea sa citesc scenariul acum doi ani dacă nu ma înșel și mi-a plăcut încă de atunci. Filmul este peste așteptări. Un policier bine făcut cu multe referințe cinematografice și un ușor aer tarantinesc. O sa fie în cinematografe din septembrie, puteți merge.

Parking a lui Tudor Giurgiu a mai fost prezent la Cluj (apucasem să-l vad la București) și Mo a lui Radu Dragomir despre care toată lumea mi-a vorbit numai de bine.
Trei zile, trei petreceri. Vestita petrecere HBO a fost joi seară. Everybody who’s anybody din industrie era acolo.

Vineri a urmat petrecerea Dapino. Powered by Martini dar eu am băut tot Grey Goose pe scenă cu Dj U-gin. Oamenii au închis efectiv strada Universității înainte de Dapino și mult după Casa TIFF și au scos mesele în stradă. Aici a fost cel mai interesant și totodată cool mix de oameni. La mesele înalte, oameni cu bani din Cluj, la cele joase actori, regizori și producători participanți la festival și în picioare, responsabili cu atmosfera și dansul oameni veniți de peste tot cu bere de la non-stop.

Sâmbăta seara a fost closing TIFF party, pe un deal, în curtea unei vile intitulată original La Villa. Am făcut rost de o masa înaltă cu picior împreună cu un grup de oameni de bine. La un moment dat am decis ca vrem sa fim mai aproape de DJ dar parca nici sa renunțăm la masa plina de băuturi nu voiam asa ca am mutat-o cu totul. Nu toți erau acolo când s-a întâmplat mutarea. Pavel Bartoș de exemplu ne-a căutat un sfert de oră, a crezut ca s-a îmbătat și era cât pe ce să plece acasă.

Mergeți măcar o data în viață la TIFF de puteți. Dacă nu sa vedeți filme sau sa dansați până dimineață măcar ca sa vedeți ce oameni frumoși se strâng laolaltă”.

error: Content is protected !!