Clujul va avea autobuze cu hidrogen, o premieră pentru România! Emil Boc a testat deja un astfel de autobuz. „Sunt doar 160 în lume, dar industria merge mai departe. Costurile sunt …”

Updated on iunie 14, 2019 Clujul vrea să mai bifeze o premieră. Autobuze cu hidrogen. Chiar dacă multi nu cred, acestea sunt mai sigure ca autobuzele diesel. Emil Boc a anunțat astăzi că Primăria s-a înscris pentru cumpărarea de astfel de autobuze cu bani europeni. Un astfel de autobuz costă aproximativ 650.000 euro.

Emil Boc, citat de Ziua de Cluj: “Am avut ocazia să testez la București aceste autobuze cu hidrogen. Sunt doar 160 în lume, dar industria merge mai departe. Costurile sunt mai mari pentru stațiile de încărcare față de cele necesare autobuzelor electrice.

Clujul va avea autobuze cu hidrogen, o premieră pentru România! Emil Boc a testat deja un astfel de autobuz. „Sunt doar 160 în lume, dar industria merge mai departe. Costurile sunt ...” 1

Dar încărcare durează doar 7 minute pentru 150 de km. Acesta este viitorul. Uniunea Europeană este dispusă să acorde stimulente și noi ne-am înscris pe această linie de a achiziționa autobuze electrice, dar și cu hidrogen”.

Emil Boc:  „Transportul public electric de la Cluj – model de bune practici prezentat in cadrul Conferintei europene SET PLAN & ENVE “ Making the energy transition happen locally”; Am testat masina cu hidrogen si autobuzul cu hidrogen.

Clujul va avea autobuze cu hidrogen, o premieră pentru România! Emil Boc a testat deja un astfel de autobuz. „Sunt doar 160 în lume, dar industria merge mai departe. Costurile sunt ...” 2 Clujul va avea autobuze cu hidrogen, o premieră pentru România! Emil Boc a testat deja un astfel de autobuz. „Sunt doar 160 în lume, dar industria merge mai departe. Costurile sunt ...” 3 Clujul va avea autobuze cu hidrogen, o premieră pentru România! Emil Boc a testat deja un astfel de autobuz. „Sunt doar 160 în lume, dar industria merge mai departe. Costurile sunt ...” 4 Clujul va avea autobuze cu hidrogen, o premieră pentru România! Emil Boc a testat deja un astfel de autobuz. „Sunt doar 160 în lume, dar industria merge mai departe. Costurile sunt ...” 5 Clujul va avea autobuze cu hidrogen, o premieră pentru România! Emil Boc a testat deja un astfel de autobuz. „Sunt doar 160 în lume, dar industria merge mai departe. Costurile sunt ...” 6 Clujul va avea autobuze cu hidrogen, o premieră pentru România! Emil Boc a testat deja un astfel de autobuz. „Sunt doar 160 în lume, dar industria merge mai departe. Costurile sunt ...” 7

In cadrul Conferintei SET PLAN & ENVE organizata de catre Comitetul European al Regiunilor si Comisia Europeana, am avut placerea de a prezenta modelul Clujului de transport electric, dar si solutiile de smart city aplicate de catre orasul nostru in vederea cresterii calitatii vietii cetatenilor .

De asemenea, am avut ocazia de a testa noua tehnologie in materie de mobilitate si transport public: masina cu hidrogen si autobuzul cu hidrogen.

Aceasta tehnologie a viitorului va contribui decisiv la diminuarea poluarii in orasele noastre si la cresterea calitatii transportului public.”

error: Content is protected !!