(Last Updated On: June 19, 2019)

Bucureștenii s-au săturat de promisiunile neonorate ale Gabrielei Firea. I-au arătat-o și la vot, 40% dintre bucureșteni au votat USR/Plus la europarlamentare. Ultima propunere a primarului Capitalei este introducerea autobuzelor școlare, pe model Cluj.

Pe Facebook, Roxana Postaru a scris: „Care-i diferența intre Gabriela Firea si Emil Boc? El spune “am făcut”, ea spune “voi face”… Si așa rămâne”.

Cluj vs București. Roxana: „Care-i diferența intre Gabriela Firea si Emil Boc? El spune "am făcut", ea spune "voi face"... Si așa rămâne” 1

Primăria Capitalei va înființa un serviciu de transport a elevilor din ciclul primar și gimnazial cu microbuze/autobuze școlare, potrivit unei hotărâri aprobate la finalul lunii mai de Consiliul General. În prima fază, proiectul va fi unul pilot și vizează doar Școala nr. 195 (Hamburg) din Sectorul 3. Primarul Gabriela Firea a declarat că aici învață 2.500 de elevi, iar rolul proiectului pilot este de a testa dacă această soluție funcționează și în București, informează Hotnews.

”Vom implementa un proiect pilot care propune înființarea unei rețele de autobuze și autobuze școlare. Vom începe cu școala 195 din Sectorul 3, una dintre cele mai mari, are 2500 elevi.

Aici sunt și mulți elevi din zona metropolitană. Vom vedea dacă acest gen de proiect funcționează și în București. El este implementat și în alte orașe din țară și străinătate”, a explicat primarul Gabriela Firea. Elevii vor fi însoțiți în microbuze de un reprezentant al Poliției Locale.

Acum, în cea de a doua etapă, au fost achiziționate 10 autobuze noi, iar rutele au fost suplimentate cu 7 trasee care permit să acoperim alte două zone din oraș – Bună Ziua și Grigorescu. Acest proiect contribuie direct la diminuarea numărului de mașini care sunt în trafic la orele de vârf în centrul orașului. 2200 de elevi circulă cu aceste autobuze”, se arată într-un răspuns transmis de Primăria Cluj-Napoca la solicitarea HotNews.ro.