(Last Updated On: June 26, 2019)

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat marți că s-a trecut la o nouă etapă de modernizare a străzii Molnar Piuariu, care va deveni prima stradă SMART din România.

Potrivit proiectului, parcările ar urma să fie înlocuite cu pomi şi cu spaţii verzi, iar strada va fi transformată într-o zonă prepoderent pietonală, după ce partea rezervată maşinilor va fi redusă considerabil. Totodată, aici ar urma să apară mobilier urban şi bănci cu încărcare pentru telefoanele mobile, stâlpi de iluminat cu tehnologie LED de ultimă generaţie care au încorporate sisteme wifi pentru internet în spaţiu public, plus staţii de încărcare pentru bicicletele şi trotinetele electrice, anunță Adevarul.

Viceprimarul Dan Tarcea: „O nouă etapă în modernizarea străzii Molnar Piuariu, prima stradă SMART din România.

A fost dat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare și execuție pentru strada Molnar Piuariu, stradă care va deveni prima “stradă SMART” din România, cu toate facilităţile şi dotările tehnologice aferente unui astfel de proiect – iluminat public cu tehnologie LED și sistem de telegestiune, stâlpi de iluminat cu wifi integrat, bănci cu încărcare USB, sisteme automate de irigații pentru arbori prevazut cu senzori de umiditate, precum și instalarea a două stații de încărcare pentru mașini electrice și 30 de stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice.

Cluj. Viceprimarul Dan Tarcea: „O nouă etapă în modernizarea străzii Molnar Piuariu, prima stradă SMART din România.  A fost dat ordinul de ...” 1

Lucrările de proiectare vor dura 2 luni, iar cele de execuție 5 luni.

De asemenea, strada va fi reabilitată pe baza conceputului de „shared space”, accentul fiind pus pe creșterea calității spațiului pietonal – extinderea și îmbunătățirea acestuia, introducerea pistelor de biciclete și extinderea spațiilor verzi.

Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar valoarea totală a investiției este de 1,3 milioane EUR”.