(Last Updated On: June 19, 2019)

Spitalul Regional Cluj are șanse minime de a fi construit de această guvernare. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că în acest exercițiu financiar nu mai sunt bani pentru construcție. Consiliul Județean s-a oferit să construiască spitalul direct cu bani de la Bruxelles dar a fost refuzat de Guvernul României.

Viorica Dancila a declarat, marti seara, la Romania TV, ca a avut o discutie, pe acest subiect, cu comisarul European Corina Cretu.

Cluj. Nicio șansă pentru spitalul regionale. Nu mai sunt bani, anunță Viorica Dancila 1

“Am avut o discutie cu doamna comisar european Corina Cretu, la Guvern, legata de cele trei spitale regionale, pentru mine ca premier, pentru Guvernul Romaniei era foarte important sa avem cele trei spitale. Pentru cele trei spitale a fost alocata suma de 150 milioane euro. Toata documentatia a fost 130 milioane de euro. Un spital este evaluat la 460 milioane euro.

Trei spitale se duceau la un miliard si ceva de euro. Statul roman nu isi permite. Atat au costat. Am vorbit cu doamna Corina Cretu ca din suma ramasa sa facem studii de fezabilitate, documentatia si in urmatoarea proiectie bugetara sa accesam cele 460 milioane de euro”, a declarat Viorica Dancila, potrivit ziare.com.

Premierul a mentionat ca se poarta discutii ca unele spitale sa fie construite in parteneriate.

“Cautam ca spitalul de la Constanta sa il facem impreuna cu Guvernul din Turcia, cautam ca alt spital sa il facem prin parteneriat public-privat. Nu a fost indolenta guvernului, nu a fost lipsa noastra de actiune sau sa nu vrem sa facem aceste spitale, dar asta e realitatea si este corect ca atunci cand acuzi pe cineva sa ai toate cifrele reale”, a mai declarat Dancila.