(Last Updated On: June 17, 2019)

Primarul Emil Boc le cere părinților din Cluj Napoca să nu le mai cumpere mașini copiilor. Edilul crede că obiceiul de a le cumpăra elevilor mașini la majorat este dăunător în primul rând pentru mediu.

Emil Boc susține că tinerii din România ar trebui să se inspire din mentalitatea vestică, acolo unde această modalitate de recompensare nu mai este de mult în trend

Cluj. Îl ascultă cineva? Emil Boc le cere părinților să nu le mai cumpere mașini copiilor. „Știu că n-o să fiu popular” 1

„Le spun părinților – știu că n-o să fiu popular – nu mai încurajați cumpărarea mașinilor pentru copii! Noi suntem obișnuiți, aici în estul Europei, am văzut și în Bulgaria, Polonia, Cehia: prima formă de apreciere față de copil, că a intrat la facultate, că a terminat liceul cu foarte bine… să-i cumperi mașină.

În Vest, de ani buni nu mai există această tendință, pentru că tinerii au o altă viziune, bazată pe ceea ce înseamnă mobilitatea verde”, a declarat Emil Boc, citat de monitorulcj.ro și preluat de libertatea.ro.

Primarul a promis că va implementa pe viitor un sistem de bikesharing.