Vlad Voiculescu: „I-am găsit ieri pe băieții ăștia la Cluj”. Cornel Amariei, românul de 23 de ani a fost inclus pe lista „10 cei mai mari tineri ai lumii”, inventatorul Lumen o pereche de ochelari pentru  … nevăzători

Updated on mai 6, 2019 Duminică, la Cluj, a avut primul miting electoral al Alianței USR PLUS. La miting a participat și fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care s-a întâlnit cu Cornel Amariei, românul de 23 de ani a fost inclus pe lista „10 cei mai mari tineri ai lumii”!

Vlad Voiculescu: „I-am găsit ieri pe băieții ăștia la Cluj. Unul tocmai își luase niște muștruluială de la bunica, celălalt tot meșterește ceva cu niște ochelari…”

Vlad Voiculescu: „I-am găsit ieri pe băieții ăștia la Cluj”. Cornel Amariei, românul de 23 de ani a fost inclus pe lista „10 cei mai mari tineri ai lumii”, inventatorul Lumen o pereche de ochelari pentru  ... nevăzători 1

La 3 ani învăța să citească, la 14 primea deja medalii internaționale pentru inovații tehnice. Așa că nu e deloc de mirare că astăzi, la 23 de ani, Cornel Amariei are peste 50 de invenții în curs de patentare și distincția “10 cei mai mari tineri ai lumii” (“Ten Outstanding Young Persons of the World”), un titlu acordat de Junior Chamber International (JCI), o organizație internațională renumită, spun cei de la Libertatea.

La toate se adaugă și faptul că Forbes USA l-au clasat ca fiind unul dintre cei mai influenţi 300 de tineri din Europa, iar cei de la Real Leaders l-au invitat printre cei 100 de tineri vizionari care ar putea contura un viitor mai bun pentru omenire.

Tânărul de 23 de ani este head of innovation la Continental, o multinațională prezentă în 55 de țări. „Anul acesta am avut plăcerea și reușita să stau peste 50% din timp în România, în Cluj, Sibiu și București. Este cea mai lungă perioadă petrecută de mine în țară din ultimii 6 ani și mi-a plăcut. Anul trecut am locuit în Germania o bună parte”, povestește Cornel.

Vlad Voiculescu: „I-am găsit ieri pe băieții ăștia la Cluj”. Cornel Amariei, românul de 23 de ani a fost inclus pe lista „10 cei mai mari tineri ai lumii”, inventatorul Lumen o pereche de ochelari pentru  ... nevăzători 2

Despre proiectul Lumen, Cornel Amariei a explicat pentru Turnul Sfatului. „Lumen este o pereche de ochelari pentru nevăzători, arată și este la fel ușor de folosit ca și o pereche de ochelari obișnuită, doar că ceea ce face este diferit.

Are un senzor tridimensional ce poate să înțeleagă distanța către fiecare obiect din sală. Este ca o cameră de filmat care pe lângă culoare și formă poate să înțeleagă și distanța. Practic aceeași chestie face și văzul uman. Toată informația este transformată în impulsuri electrice ce merg la creier, prin piele. Pe frunte avem un sistem de senzori care transmite o vibrație ce corespunde ca intensitate distanței față de un anumit obiect. Deci, dacă este mai aproape vibrația este mai puternică și dacă este mai departe obiectul vibrația pierde din intensitate.

Asta se întâmplă pe toată fruntea, în aproximativ 500 de locuri, ceea ce ne dă posibilitatea de a ajunge să înțelegem forma unui obiect, distanța față de el, poziția în cameră și chiar dacă se mișcă”

error: Content is protected !!