Video Cluj. Primarul Emil Boc a testat o mașină inteligentă. „Am fost la bordul unei mașini care frânează automat în momentul în care detectează bicicliști, sistem testat în premieră pentru companie, la Cluj. Municipiul nostru își…”

Updated on mai 20, 2019 Primarul Emil Boc a fost prezent la Bosch Future Mobility Day, un eveniment dedicat inovației și entuziaștilor de tehnologie.

Emil Boc a avut ocasia să testeze aici câteva dintre tehnologiile actuale în materie de mobilitate, scutere și bicicletele electrice și a urcat la bordul unei mașini care frânează automat în momentul în care detectează bicicliști, sistem testat în premieră pentru companie azi, la Cluj.

„Am participat în această duminică la Bosch Future Mobility Day, eveniment deschis publicului, dedicat inovației și entuziaștilor de tehnologie. Am avut ocazia să testez câteva dintre tehnologiile actuale în materie de mobilitate, scutere și bicicletele electrice.

Video Cluj. Primarul Emil Boc a testat o mașină inteligentă. „Am fost la bordul unei mașini care frânează automat în momentul în care detectează bicicliști, sistem testat în premieră pentru companie, la Cluj. Municipiul nostru își...” 1

De asemenea, am fost la bordul unei mașini care frânează automat în momentul în care detectează bicicliști, sistem testat în premieră pentru companie azi, la Cluj.

Municipiul nostru își consolidează statutul de centru european al inovației, cercetării și IT-ului, iar evenimentul de astăzi confirmă încă o dată direcția pe care s-a încadrat orașul nostru. Urmărim sa ajungem în prima linie a orașelor care înțeleg ceea ce înseamnă inteligență artificială și utilizarea tehnologiilor viitorului pentru dezvoltarea comunității.

Punctul central al evenimentului a fost competiția de tehnologie pentru conducerea autonomă, unde echipe de studenți din țară și din străinătate au prezentat algoritmi de condus autonom într-o simulare special concepută.

Tehnologiile prezentate variază de la mașini care parchează singure sau care frânează automat, simulări de conducere autonomă cu sistem VR, gravare laser și printare 3D sau procese robotice la proiecții interactive pentru bucătării.

Prin aceste tehnologii inovative – dezvoltate și în Cluj-Napoca – municipiul nostru are în vedere slujbele viitorului, pe care tehnologia le creează acum si unde Clujul este recunoscut deja ca hub IT și al inovării.

În acest context mentionez că, prin Divizia de Inovare a Clujului, proiect în lucru al Primăriei Cluj-Napoca alături de CCC, avem ca obiectiv major utilizarea de fonduri europene pentru analiza modelelor de bune practici la nivel mondial astfel încât să putem anticipa cum vor fi acestea transpuse în orașul nostru.

Vezi video aici:

Clujul are avantajele competitive si capacitatea să utilizeze evoluția tehnologică pentru o comunitate dezvoltată si echilibrată”, a scris pe Facebook Emil Boc.

error: Content is protected !!