Poliția Cluj: „Totul e bine când se termină cu bine! Apelul unei mame îngrijorate a pus pe jar autoritățile. Băiețelul acesteia de 9 ani a pornit împreună cu tatăl său într-o drumeție de la Agârbiciu înspre Piatra lui Dan, deasupra lacului Tarnița. Deși se înnoptase, cei doi nu s-au întors, iar mama …”

Updated on mai 22, 2019 Polițiști, pompieri, jandarmi montani, salvamontiști și voluntari CERT au fost angrenați în noaptea de 19-20 mai într-o misiune dificilă după ce tatăl și copilul acestuia de 9 ani s-au pierdut într-o drumeție de la Agârbiciu înspre Piatra lui Dan.

Inspectoratul de Politie Judetean Cluj a scris pe Facebook: „Totul e bine când se termină cu bine! Așa s-a încheiat și tura de noapte a colegilor noștri de la #Secția6PolițieRuralăFlorești și #Secția8PolițieRuralăHuedin.

Poliția Cluj: „Totul e bine când se termină cu bine! Apelul unei mame îngrijorate a pus pe jar autoritățile. Băiețelul acesteia de 9 ani a pornit împreună cu tatăl său într-o drumeție de la Agârbiciu înspre Piatra lui Dan, deasupra lacului Tarnița. Deși se înnoptase, cei doi nu s-au întors, iar mama ...” 1

În noaptea de 19/20 mai a.c., în jurul orei 01:10, apelul unei mame îngrijorate a pus pe jar autoritățile. Băiețelul acesteia de 9 ani a pornit împreună cu tatăl său într-o drumeție de la Agârbiciu înspre Piatra lui Dan, deasupra lacului Tarnița. Deși se înnoptase, cei doi nu s-au întors, iar mama nu a mai reușit să-i contacteze telefonic.

În urma apelului, poliţiştii au înțeles că a început o cursă contra cronometru pentru găsirea celor doi, având în vedere condițiile meteo nefavorabile, zona greu accesibilă, vârsta băiețelului.

În acțiunea lor, polițiștii au mobilizat pompieri, jandarmi montani, salvamontiști, voluntari CERT. A fost o noapte agitată, cu căutări intense prin păduri, pe un teren accidentat, pe o arie extinsă.

Poliția Cluj: „Totul e bine când se termină cu bine! Apelul unei mame îngrijorate a pus pe jar autoritățile. Băiețelul acesteia de 9 ani a pornit împreună cu tatăl său într-o drumeție de la Agârbiciu înspre Piatra lui Dan, deasupra lacului Tarnița. Deși se înnoptase, cei doi nu s-au întors, iar mama ...” 2 Poliția Cluj: „Totul e bine când se termină cu bine! Apelul unei mame îngrijorate a pus pe jar autoritățile. Băiețelul acesteia de 9 ani a pornit împreună cu tatăl său într-o drumeție de la Agârbiciu înspre Piatra lui Dan, deasupra lacului Tarnița. Deși se înnoptase, cei doi nu s-au întors, iar mama ...” 3 Poliția Cluj: „Totul e bine când se termină cu bine! Apelul unei mame îngrijorate a pus pe jar autoritățile. Băiețelul acesteia de 9 ani a pornit împreună cu tatăl său într-o drumeție de la Agârbiciu înspre Piatra lui Dan, deasupra lacului Tarnița. Deși se înnoptase, cei doi nu s-au întors, iar mama ...” 4

Căutările au luat sfârșit în zorii zilei, când lucrurile s-au clarificat: cei doi drumeți s-au rătăcit pe drumul de întoarcere spre casă, bateria telefonului s-a descărcat și nu au mai reușit să contacteze pe nimeni. Au găsit o cabană, pe terasa căreia s-au adăpostit pe timp de noapte, iar spre dimineață au reușit să ajungă la o pensiune.

În tot acest timp, colegii noștri nu au încetat căutarea. Aveau în minte imaginea copiilor lor pe care îi știau în siguranță acasă, dar și imaginea mamei neliniștite care aștepta cu sufletul la gură o veste bună.

Ne bucurăm că totul s-a încheiat cu bine, iar pe cei angrenați în căutări îi felicităm pentru implicarea și dârzenia de care au dat dovadă!”

error: Content is protected !!