ISU Cluj: „Un bărbat ne spunea prin apelul de urgență că a fost martorul unui incident tragic, în care un adolescent a căzut de pe un bloc aflat în construcție, tocmai de la etajul 11. Bărbatul dorea să ajute și a cerut îndrumări prin telefon de la colegul nostru pentru a încerca să-l ajute pe băiat. Dispecerul nostru …”

Updated on mai 20, 2019 Un proiect inedit, lansat în urmă cu patru ani oferă lecții gratuite de prim ajutor direct de la salvatorii SMURD Cluj. Lecțiile gratuite se oferă în cadrul evenimentelor publice denumite Maratonul Resuscitarii – SMURD Cluj, unde, pe lângă expunerile propriu zise și exersarea practică a manevrelor de prim ajutor, sunt oferite sfaturi și răspunsuri la întrebările celor care se gândesc că s-ar putea să acorde primul ajutor pe viitor.

ISU Cluj a scris pe Facebook: „Un bărbat ne spunea prin apelul de urgență că a fost martorul unui incident tragic, în care un adolescent a căzut de pe un bloc aflat în construcție, tocmai de la etajul 11.

ISU Cluj: „Un bărbat ne spunea prin apelul de urgență că a fost martorul unui incident tragic, în care un adolescent a căzut de pe un bloc aflat în construcție, tocmai de la etajul 11. Bărbatul dorea să ajute și a cerut îndrumări prin telefon de la colegul nostru pentru a încerca să-l ajute pe băiat. Dispecerul nostru ...” 1

Bărbatul dorea să ajute și a cerut îndrumări prin telefon de la colegul nostru pentru a încerca să-l ajute pe băiat.

Dispecerul nostru, dedicat menirii de salvator, i-a oferit detaliile care se puteau transmite prin telefon, pentru ca bărbatul să poate să acorde primul ajutor băiatului căzut, până la sosirea echipajelor SMURD și descarcerare.

Simpla implicare a unui trecător poate face foarte mult atunci când secundele contează cu adevărat, dar mai ales și cunoașterea modului corect de a acorda primul ajutor.

ISU Cluj: „Un bărbat ne spunea prin apelul de urgență că a fost martorul unui incident tragic, în care un adolescent a căzut de pe un bloc aflat în construcție, tocmai de la etajul 11. Bărbatul dorea să ajute și a cerut îndrumări prin telefon de la colegul nostru pentru a încerca să-l ajute pe băiat. Dispecerul nostru ...” 2 ISU Cluj: „Un bărbat ne spunea prin apelul de urgență că a fost martorul unui incident tragic, în care un adolescent a căzut de pe un bloc aflat în construcție, tocmai de la etajul 11. Bărbatul dorea să ajute și a cerut îndrumări prin telefon de la colegul nostru pentru a încerca să-l ajute pe băiat. Dispecerul nostru ...” 3

Ne întâlnim frecvent cu situații în care simpli trecători vor să ajute și tocmai de aceea la Cluj a pornit acum patru ani un proiect inedit, care oferă lecții gratuite de prim ajutor direct de la salvatorii SMURD. Proiectul inițiat de studenții voluntari și personalul medical SMURD Cluj este desfășurat în colaborare cu unitatea noastră.

Lecțiile gratuite se oferă în cadrul evenimentelor publice denumite Maratonul Resuscitarii – SMURD Cluj, unde, pe lângă expunerile propriu zise și exersarea practică a manevrelor de prim ajutor, sunt oferite sfaturi și răspunsuri la întrebările celor care se gândesc că s-ar putea să acorde primul ajutor pe viitor.

La acest sfârșit de săptămână patru dintre colegii noștri, care au inițiat acest proiect în Cluj, au pus umărul pentru a se desfășura Maratonul Resuscitării – Ediția I – București, unde peste 1000 de bucureșteni au învățat să resusciteze.
Nu putem decât să vă mulțumim și să ne bucurăm că atât de multe persoane vor să știe ce să facă în cazul care cineva va avea nevoie de ajutor. Pentru noi fiecare om poate fi un viitor salvator.

error: Content is protected !!