Cluj. Succes! Facultatea de Medicină a UMF “Iuliu Haţieganu” poate deveni prima instituție de acest tip din România care primește acreditare internațională a calității educației

Updated on mai 16, 2019 Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca este aproape de a deveni prima instituție de acest tip din România care primește acreditare internațională a calității educației.

Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca a trecut săptămâna trecută printr-o evaluare externă importantă, realizată de AMSE (Asociația Scolilor de Medicină Europene) și ASIIN (Agenția pentru Acreditarea Programelor de Studiu în Inginerie, Matematică și Științe Naturale), ambele cu sediul în Germania, în vederea obținerii acreditării internaționale, informează 360medical.ro.

Cluj. Succes! Facultatea de Medicină a UMF "Iuliu Haţieganu" poate deveni prima instituție de acest tip din România care primește acreditare internațională a calității educației 1

“Deși procesul de acreditare nu s-a finalizat, dorim să îi informăm pe toți colegii noștri că vizita a fost un succes, evaluatorii fiind foarte impresionați de întâlnirile cu cadrele didactice și studenții, de determinarea și spiritul de echipă al comunității noastre academice”, a afirmat decanul facultății, Profesor Univ. Dr. Anca Buzoianu.

Facultatea de Medicină din Cluj deţine deja Diploma de recunoaștere a calității „Label CIDMEF”, un certificat de calitate și performanță care apreciază conformitatea procesului educațional cu normele CIDMEF (Conferința Internațională a Decanilor și a Facultăților de Medicină de Expresie Franceză).

Facultatea din Cluj este prima facultate de medicină din centrul și sud-estul Europei care a obţinut acest certificat de calitate a procesului educațional.

Recent, publicația franceză Le Monde a publicat un reportaj despre francezii care studiază medicina la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Studenții francezi spun că nu se simt expatriați în România și consideră că au acces la o educație de calitate în cel mai mare oraș din Transilvania.

error: Content is protected !!