Cluj. Marșul Tăcerii al bicicliștilor. Va strabate zona centrala si pericentrala a Clujului si cartierele Marasti si Grigorescu. Se va rula in liniste si se recomanda

Updated on mai 14, 2019 Miercuri, 15 mai, are loc o noua ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni (a 139-a din seria lunară începută în septembrie 2007, în continuarea celei anuale începute de CCN în 1998), organizată de Clubul de Cicloturism Napoca (CCN), sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

Marșul are un caracter special prin faptul ca va fi un MARS AL TACERII dedicat BICICLISTILOR VICTIME ALE ACCIDENTELOR RUTIERE, ca parte a evenimentului global “RIDE OF SILENCE” ajuns la a 16-a editie si derulat in sute de orase de pe toate continentele, anunță cei de la Clubul de Cicloturism Napoca.

Cluj. Marșul Tăcerii al bicicliștilor. Va strabate zona centrala si pericentrala a Clujului si cartierele Marasti si Grigorescu. Se va rula in liniste si se recomanda 1

„Sunt bineveniti orice biciclisti clujeni. Intalnirea participantilor va fi in piata Unirii, la ora 19:00. Marsul va dura circa o ora si va strabate zona centrala si pericentrala a Clujului si cartierele Marasti si Grigorescu. Se va rula in liniste si se recomanda participantilor sa poarte camasi sau bluze de culoare alba. In final se va depune o jerba si se vor aprinde lumanari in amintirea biciclistilor ucisi de masini.

Traseul concret este: : Piata Unirii – Bd.Eroilor – Cl.Dorobantilor – str. Petofi Sandor – bd.21 Decembrie 1989 – p-ta A.Iancu – str.Cuza Voda – p-ta M.Viteazu – str. I.P.Voitesti – str.Dacia – str.Gen.Dragalina – bd.1 Decembrie 1918 – pasarela peste Somes – pista biciclete mal Somes – str. Uzinei Electrice – str.Stadion – Parcul Central S.Barnutiu – str. E.Isac – str.P.Maior – p-ta L.Blaga – str. Napoca – p-ta Unirii.

Este o noua ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala”, transmit aceștia.

error: Content is protected !!