Cluj. Fostul viceprimar UDMR, Anna Horvath, condamnat definitiv de Curtea Supremă la închisoare și muncă în folosul comunității

Updated on mai 23, 2019 Fostul viceprimar al municipiului Cluj Napoca, Anna Horvath, a fost condamnată definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, ea fiind obligată să facă o sută de zile de muncă în folosul comunităţii.

Instanţa a achitat-o însă pentru spălare de bani, transmite news.ro.

Cluj. Fostul viceprimar UDMR, Anna Horvath, condamnat definitiv de Curtea Supremă la închisoare și muncă în folosul comunității 1

Anna Horvath fusese condamnată în martie 2018, în primă instanţă, de Curtea de Apel Cluj la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, infracţiuni comise din funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit minutei Instanţei Supreme, Anna Horvath va fi obligată ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, judecătorii ÎCCJ au mai decis să o condamne pe Anna Horvath să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, informează adevarul.ro.

Horvath Anna a fost trimisă în judecată de DNA, în 20 decembrie 2016, pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor. Politicianul a fost acuzat că, în perioada februarie-mai 2016, şi-a folosit influenţă pe lângă funcţionari publici din Primărie pentru „urgentarea avizării unor proiecte imobiliare” pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice.

Horvath ar fi cerut în schimb 60 de abonamente la două festivaluri de muzică pentru voluntarii care o sprijineau în campania electorală pentru alegerile locale. Pe 21 martie 2017, Horvath Anna a demisionat din funcţia de viceprimar.

error: Content is protected !!