Cluj. Florin Piersic, la UNITER: „Să facem grevă!… Pe această scenă unde am jucat de sute de ori piese mai frumoase și mai puțin frumoase, aici am debutat cu o singură replică: Să facem grevă! Astăzi e replica care se potrivește cel mai bine să o spun eu…”

Updated on mai 14, 2019 Marele actor, Florin Piersic, a primit premiul pentru întreaga carieră în cadrul Galei Premiilor UNITER, la ediția 27 care a avut loc ieri seară la Cluj Napoca.

“Rebengiuc, nu-mi vine să cred că ai venit în sală să mă aplauzi! Spune-i Marianei Mihuț că o iubesc de nu mai pot. E bine că am primit acest premiu la 83 de ani, pentru că dacă îl primeam după ce am plecat la stele, nu mai avea nicio valoare. Pe această scenă unde am jucat de sute de ori piese mai frumoase și mai puțin frumoase, aici am debutat cu o singură replică: Să facem grevă! Astăzi e replica care se potrivește cel mai bine să o spun eu. Pino Caramitru mi-a spus: 5 minute. Doar 5 minute pe scenă.

Cluj. Florin Piersic, la UNITER: „Să facem grevă!... Pe această scenă unde am jucat de sute de ori piese mai frumoase și mai puțin frumoase, aici am debutat cu o singură replică: Să facem grevă! Astăzi e replica care se potrivește cel mai bine să o spun eu...” 1

Am debutat în piesa Pentru fericirea poporului. La repetiții săream pe o masă la repetiții. La premieră cineva a venit la mine și mi-a spus, știi cine e în sală? Petru Groza! Mă doare în fund! Când am sărit, s-a rupt masa și am zis și eu Să facem grevă! Și când am ajuns acasă, am întrebat-o pe mama: Cum a fost? Excepțional, dar de fiecare s-a rupt masa? Nu, doar acuma! Iar tata mi-a spus: Fă-te, mă, doctor veterinar!

La 83 de ani sunt pe această scenă și iau acest premiu. Dacă v-am supărat în seara asta cu ceva, mă bucur din toată inima! Să vă dea Dumnezeu sănătate!”, a declarat Florin Piersic, citat de antena3.ro.

Premiile UNITER 2019 au avut loc luni seara, 13 mai, în Sala Mare a Teatrului Naţional Cluj-Napoca.

error: Content is protected !!