(Last Updated On: May 16, 2019)

Deputatul Ungureanu (USR) a depus din nou plângere penală pe motive medicale. El acuză că doi medici Blaj au operat ilegal la Clinica de Chirurgie nr. 2 Cluj-Napoca, respectiv au operat faptic, dar în acte apare semnătura şefului de secţie.

Vicepreşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Emanuel Ungureanu (USR), a depus, joi, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, acuzând doi medici din Blaj că ar fi operat ilegal la Clinica de Chirurgie nr. 2 Cluj-Napoca, unul fiind finul şefului de secţie, transmite corespondentul Mediafax, preluat de Gandul.info.

Cluj. Acuzații grave! Doi medici au făcut operaţii fără să aibă contract cu spitalul Județean. Dacă se întâmpla ceva? Reacția Directorul medical al spitalului Județean 1

„Am depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj pentru suspiciuni de abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Procurorii trebuie să cerceteze modul în care au reuşit să intre într-o sală de operaţii la Clinica de Chirurgie nr. 2 din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca doi doctori, Cosmin Raul Şandor şi Mihai Nemeţi, care figurează ca medici la Spitalul din Blaj.

Cei doi au operat ilegal, din octombrie 2017, cu acordul şefului secţiei de chirurgie vasculară, Marius Fodor, deşi nu aveau niciun contract cu spitalul clujean. Există suspiciunea rezonabilă că cei doi au fost introduşi ilegal de către Marius Fodor pe programul operator al secţiei de chirurgie vasculară sub pretextul efectuării unor intervenţii de urgenţă în cadrul orelor efectuate de către aceştia de gardă la domiciliu. Fodor este naşul lui Şandor şi i-a permis să opereze cazuri care nu sunt urgenţe medico-chirugicale, în afara programului de gardă, acoperind acest fapt cu semnătura şi parafa proprie. Aici intervine falsul”, a spus Ungureanu.

Emanuel Ungureanu – Deputat USR: „Medicul Marius Fodor, protejat al unor cercuri de interese dubioase din sistemul sanitar din Cluj și al managerului Spitalului Județean Cluj, Petru Șușcă, a permis să opereze pe secția condusă de el, în mod ilegal, doi medici angajați ai Spitalului din Blaj, Raul Șandor, finul său și Mihai Nemeți, prietenul celui din urmă.

Până să permită comiterea acestor ilegalități, Marius Fodor a ajuns șef al secției în condiții extrem de dubioase.

În baza unor documente, mărturii, imagini, probe extrem de solide, se ridică suspiciunea că Petru Șușcă a comis mai multe fapte de abuz în serviciu pentru a-l sprijini pe Marius Fodor să ajungă în fruntea secției de chirurgie vasculară din cadrul mizerabilei secții Chirurgie 2.

În primă instanță, Șușcă, a refuzat transferul pe această secție a chirurgului vascular, Claudia Gherman, conferențiar în cadrul UMF, profesionist cu 26 de ani experiență în domeniul chirurgiei vasculare.

Pentru că avea “spate”, Marius Fodor, fără experiență în Chirurgie vasculară, a fost transferat și acceptat să candideze de două ori, la două concursuri suspecte, pentru șefia secției, primul, invalidat de către Ministerul Sănătății, chiar în anul 2017 !

Marius Fodor nu îndeplinea criteriul vechimii, minim 5 ani în specialitatea de concurs.

Legea a fost călcată în picioare în mod flagrant în acest caz, la două concursuri consecutive!!!

Am rugat Parchetul să audieze membrii tuturor comisiilor de examen pentru a cerceta condițiile în care s-au desfășurat și legile care s-au încălcat pentru favorizarea lui Fodor.

Capac peste această mizerie este ordinul emis de Bodog, fostul ministru zero al Sănătății, prin care, la cererea lui Șușcă, pentru că Fodor se plictisise de statutul de asistent universitar, a fost schimbat statutul secției din CLINICĂ în NECLINICĂ, doar pentru ca acesta să-și păstreze șefia secției.

Vă aduc aminte că încă din vara anului 2017 am sesizat public mai multe nereguli flagrante care țin de managementul defrctuos al conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Autoritățile statului, “bodogi” ai Sănătății, chiar președintele țării, prost consiliat, au protejat sau premiat exact persoanele asupra cărora planează suspiciuni uriașe, unul dintre ei este, Petru Șușcă.

De ce se întâmplă asta?

Ani de zile, în Cluj și în atâtea alte locuri din țară, s-au creat frății, nășii, mafii locale care au ignorat complet interesele pacienților.

Voi folosi toată puterea cu care am fost învestit ca deputat pentru a lupta cu aceste structuri care sugrumă sistemul sanitar!”

Directorul medical al SCJU Cluj-Napoca, Adela Golea, a declarat, joi, că reprezentanţii instituţiei au decis verificarea declaraţiilor lui Ungureanu legate de cei doi medici, pentru a clarifica situaţia.

„Legislaţia privind activitatea medicală este respectată în spital, iar Comitetul Director este primul interesat să nu existe persoane în cadrul echipei medicale fără angajament contractual cu instituţia.

La începutul anului 2019 s-a făcut verificarea medicilor şi asistenţilor medicali angajaţi, neexistând, în acest moment, persoane fără drept de liberă practică din cei care au contract cu spitalul. Managementul spitalului este direct interesat să lucreze cu personal acreditat, care are o relaţie contractuală cu spitalul”, a spus Golea.