Aeroportul Cluj NU se vinde! Alin Tișe: „În acest sens fac următoarele clarificări”:

Updated on mai 10, 2019 Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a transmis astăzi un mesaj categoric: Aeroportul Cluj nu se vinde.

Sindicatul din cadrul Aeroportului Cluj l-au acuzat pe Tișe că vrea să concesioneze aeroportul unui consorțiu de firme din Istanbul , anunță Monitorul de Cluj.

Alin Tișe: „⚠️Solicit public conducerii Aeroportului Internațional Cluj și, în egală măsură, conducerii Sindicatului Independent al Aeroportului, să înceteze presiunile la adresa instituțiilor publice.

Aeroportul Cluj NU se vinde! Alin Tișe: „În acest sens fac următoarele clarificări”: 1

⚠️Solicit încetarea transmiterii către mass-media de informații false sau trunchiate cu scopul de a favoriza un anumit grup de persoane.

În acest sens fac următoarele clarificări:

1️⃣ Membrii Consiliului de Administrație au fost numiți legal de către Consiliul Județean în baza art. 64 din OUG 109 din 2011.

2️⃣ Bugetul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj nu a fost votat deoarece forma înaintată Consiliului Județean în luna martie, a.c., este considerată a fi falsificată față de cea aprobată de Consiliul de Administrație în luna februarie. Acest fapt face obiectul unei plângeri penale formulate de Consiliul Județean. Un astfel de gest este o dovadă a faptului că actuala conducere a Aeroportului intenționează să încarce Regia cu datorii greu de plătit în următorii 20 de ani, cu riscul intrării în incapacitate de plată și faliment.

3️⃣ Consiliul de Administrație NU a respins măririle salariale propuse de către Sindicatul Aeroportului. Amânarea aprobării s-a datorat exclusiv conducerii aeroportului care nu a pus la dispoziția Consiliului de Administrație documentele justificative care trebuie să stea la baza negocierii măririlor salariale.

4️⃣ Vânzarea Aeroportului Internațional Cluj este o informație TOTALMENTE FALSĂ. Vehicularea acestei informații false este, în sine, un atentat la adresa siguranței aeroportului, dezvoltării acestuia și a siguranței locurilor de muncă.

5️⃣ Toate aceste acțiuni subversive nu vizează altceva decât amânarea punerii în aplicare a prevederilor legale ale OUG 109 din 2011 privind procedura de selecție și numire pe contract de mandat a directorului general și a membrilor directoratului aeroportului, cu scopul păstrării controlului abuziv asupra întregii regii.

✅Reafirm totalul sprijin pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Cluj. De altfel, toate investițiile majore de până acum au fost susținute de către Consiliul Județean.

🚫 Nu voi accepta, însă, transferul activității conducerii aeroportului din zona legală în zona disputelor personale, a abuzurilor, a deciziilor suspectate a fi nelegale, TOATE ACESTEA FIIND ÎN DETRIMENTUL ANGAJAȚILOR ȘI A TUTUROR PASAGERILOR”.

error: Content is protected !!