Adriana Cristian: „Eu sunt o “vinitură” în Cluj, m-am născut în București în 1982 …Eu nu știam ce înseamnă cuvântul acela pe care ei mi-l ziceau. Sincer cred că nici copiii din fața blocului nu știau exact ce înseamnă… Ai mei m-au învățat să…”

Updated on mai 24, 2019 Candidatul USR, Adriana Cristian, a făcut un apel la unitate și îi îndeamnă pe clujeni să voteze duminică pentru normalitate.

Adriana Cristian a scris pe Facebook: „Eu sunt o “vinitură” în Cluj, m-am născut în București în 1982 și m-am mutat împreună cu familia mea în Cluj-Napoca când aveam 7 ani. Tatăl meu e bistrițean, iar mama sudistă, dar jur că erau pe dos, el agitat și ea foarte calmă.
Adriana Cristian: „Eu sunt o “vinitură” în Cluj, m-am născut în București în 1982 ...Eu nu știam ce înseamnă cuvântul acela pe care ei mi-l ziceau. Sincer cred că nici copiii din fața blocului nu știau exact ce înseamnă… Ai mei m-au învățat să...” 1

Până ce am terminat școala mi s-a spus deseori în Cluj că eu oricum sunt bucureșteancă, chiar dacă trăisem mai mult în Bistrița la bunici și în Cluj decât în București, iar în București mi se spunea că sunt ardeleancă chiar după un an de la plecare. Chiar și zilele trecute mi-au spus oamenii că sigur nu sunt din Cluj pentru că nu am accent. Când am venit în Cluj culoarea mea preferată era verde, copiii m-au făcut “bozgoroiacă”, am mers acasă și am plâns spunându-le alor mei că m-au făcut copiii balaur sau așa ceva.

Eu nu știam ce înseamnă cuvântul acela pe care ei mi-l ziceau. Sincer cred că nici copiii din fața blocului nu știau exact ce înseamnă… Ai mei m-au învățat să nu judec un om după rasă, etnie sau aspectul fizic, ci după ce fac și ce vorbesc. S-au mutat apoi în bloc mai mulții copii maghiari și noi am început să nu mai folosim cuvinte care-i supărau pentru că erau prietenii noștri.

Am avut colegi de școală romi sau maghiari și am înțeles că sunt prietenii noștri și că sunt ca noi și mai mult că au aceleași probleme ca și noi, ba chiar ne bucuram că au Paștele mai repede pentru că puteam să mâncam mai multe prăjituri.

Am crescut și acum lucrez și trăiesc alături de maghiari, romi, nemți, italieni, francezi aici în Cluj, predau și am în grupă studenți din Statele Unite, Polonia, Germania, Elveția și asta mi se pare normal. Învățăm unii de la alții zilnic și asta ne face mai buni, mai competenți. Viața noastră e împreună, ne unesc lucrurile în care credem și lucrurile pe care le facem și tot împreună trebuie să ne implicăm.

Uniți în diversitate! | Egység a sokféleségben | In Vielfalt geeint | United in diversity | Unie dans la diversité

Votați ALIANȚA 2020 USR PLUS pentru normalitate!”

error: Content is protected !!