Foto Cluj. Adrian Dohotaru: „Curățenie în Parcul Est. Rușine! Ce spune despre noi ca nație, despre comunitatea noastră locală când vin străinii, voluntari europeni, să ne facă nouă curățenia? Oricum, ne-am spălat păcatele că din 30 de oameni, grupați în mai multe zone, jumătate suntem clujeni. Felicitări Centrului de Voluntariat pentru …”

Updated on mai 20, 2019 Peste 30 de oameni au ieșit în weekend la o acțiune de ecologizare a Parcului de Est. Saci întregi de gunoaie au fost adunați de voluntari.

Adrian Dohotaru a scris pe Facebook: „Curățenie în Parcul Est. Rușine!

Ce spune despre noi ca nație, despre comunitatea noastră locală când vin străinii, voluntari europeni, să ne facă nouă curățenia? Oricum, ne-am spălat păcatele că din 30 de oameni, grupați în mai multe zone, jumătate suntem clujeni. Felicitări Centrului de Voluntariat pentru implicare, rușine autorităților pentru modul in care gestionează zona cu cea mai bogată biodiversitate a orașului!

Foto Cluj. Adrian Dohotaru: „Curățenie în Parcul Est. Rușine! Ce spune despre noi ca nație, despre comunitatea noastră locală când vin străinii, voluntari europeni, să ne facă nouă curățenia? Oricum, ne-am spălat păcatele că din 30 de oameni, grupați în mai multe zone, jumătate suntem clujeni. Felicitări Centrului de Voluntariat pentru ...” 1

Ce spune despre autoritățile noastre faptul că nu clujenii depozitează ilegal deșeuri, ci chiar compania RADP, din subordinea Primăriei, aruncă cele mai multe deșeuri din construcții fără nicio urmă de autorizație?

Ce spune despre numirile politice făcute la Garda de Mediu dacă în ciuda a zeci de sesizări nu au amendat usturător până acum RADP? În Parcul Est, propus de noi, sunt și copaci tăiați fără autorizație. Viceprimarul Koln-ului pe care l-am dus în vizită aici imi spunea că amenda pentru un copac tăiat ilegal e 4.000 de euro. Normal că nu taie nimeni sau aruncă aiurea la așa amenzi, mai ales dacă ai un stat care monitorizează ilegalitățile, dar mai ales previne comportamentul delincvent.

Foto Cluj. Adrian Dohotaru: „Curățenie în Parcul Est. Rușine! Ce spune despre noi ca nație, despre comunitatea noastră locală când vin străinii, voluntari europeni, să ne facă nouă curățenia? Oricum, ne-am spălat păcatele că din 30 de oameni, grupați în mai multe zone, jumătate suntem clujeni. Felicitări Centrului de Voluntariat pentru ...” 2 Foto Cluj. Adrian Dohotaru: „Curățenie în Parcul Est. Rușine! Ce spune despre noi ca nație, despre comunitatea noastră locală când vin străinii, voluntari europeni, să ne facă nouă curățenia? Oricum, ne-am spălat păcatele că din 30 de oameni, grupați în mai multe zone, jumătate suntem clujeni. Felicitări Centrului de Voluntariat pentru ...” 3

Dar ce stat să monitorizeze comportamentul delincvent când administrația RADP și Primăria Cluj este principalul vinovat pentru dezastrul din Pata Rât, unde s-a construit ilegal un depozit la nici 1 km de locuințe pe care tot Primăria le-a construit încălcând flagrant legea?

Ce spune despre noi, ca umanitate, că facem atâtea produse din plastic doar pentru profit când putem avea un design al produselor mai prietenos cu mediul? Faptul că am luat caruciorul de la Auchan și am dus înapoi în Iulius Mall deșeurile de lângă mall a fost o declarație anti-consumerism din partea mea pentru ca marii poluatori, fie producători, fie lanțuri de retail să devină mai prietenoase cu mediul în contextul în care trebuie să recunoaștem că ne poluam planeta distrugand-o!

Ce spune despre viziunea lui Emil Boc asupra dezvoltării orașului când studenții străini cu care vorbeam îmi spuneau că aquaparkurile se fac logic în afara orașului, nu în interior?

Foto Cluj. Adrian Dohotaru: „Curățenie în Parcul Est. Rușine! Ce spune despre noi ca nație, despre comunitatea noastră locală când vin străinii, voluntari europeni, să ne facă nouă curățenia? Oricum, ne-am spălat păcatele că din 30 de oameni, grupați în mai multe zone, jumătate suntem clujeni. Felicitări Centrului de Voluntariat pentru ...” 4 Foto Cluj. Adrian Dohotaru: „Curățenie în Parcul Est. Rușine! Ce spune despre noi ca nație, despre comunitatea noastră locală când vin străinii, voluntari europeni, să ne facă nouă curățenia? Oricum, ne-am spălat păcatele că din 30 de oameni, grupați în mai multe zone, jumătate suntem clujeni. Felicitări Centrului de Voluntariat pentru ...” 5

Am simțit dezgust și rușine, dar și un licăr de speranță văzând astfel de oameni implicați. Prin ei văd că putem crea cel mai mare spațiu public verde al Clujului, care unește primul lac din Gheorgheni de ultimul, pepiniera de Baza Sportivă Gheorgheni.

Sper ca RADP să adune, asa cum mi s-a promis, zecile de saci pe care i-am pus la marginea drumului asfaltat, ca să fie mai ușor de cules!”

error: Content is protected !!