Cluj. Asociaţia CERT Transilvaniava merge cu un „dispensar mobil” în cătunele din Apuseni

Updated on aprilie 9, 2019 Mai mulți voluntari de la Asociaţia CERT Transilvania vor duce un dispensar mobil în locurile inaccesibile din Munții Apuseni.

Ei au cumpărat recent o ambulanţă pe care o vor amenaja pentru astfel de intervenţii, informează europafm.ro.

Cluj. Asociaţia CERT Transilvaniava merge cu un „dispensar mobil” în cătunele din Apuseni 1

Scopul lor este acela de a facilita accesul la servicii medicale, screening și prevenție pentru o comunitate de aproximativ 20.000 de oameni din această regiune – transmite corespondentul Europa FM, Cătălin Suciu.

Echipa CERT va asigura suportul logistic și organizatoric pentru deplasarea echipelor medicale în munți, organizarea spațiului de consultații, programarea pacienților, transportul acelor pacienți care nu se pot deplasa la locul pentru consultații sau, mai departe, la unitățile medicale recomandate de medici.

CERT Transilvania – Detașamentul de Intervenție la Dezastre – este un grup constituit pe baza de voluntariat.
Suntem un GRUP DE OAMENI ce provin din domenii diverse și care își dedică timpul și resursele proprii pentru a ajuta semenii aflați în situatii dificile.

Pentru că avem logistica necesară, ne asumăm rolul de a interveni acolo unde alții nu au posibilitatea să ajungă.

Avem în vedere cazuri sociale, familii care trăiesc în zone izolate, la care accesul este dificil sau uneori imposibil fără mașini echipate special.

De asemenea, ne pregătim intens pentru a fi în măsură să acționam în caz de dezastre naturale, inundații, alunecări de teren, salvări montane și alte situații care presupun accesul dificil în zona afectată.

error: Content is protected !!