(Foto) Două clădiri din Cluj în topul celor mai spectaculoase din România

Updated on ianuarie 2, 2020 Compania de consultanță în construcții IBC Focus, cu ajutorul asistenței virtuale de ofertare la șantiere (Victa), a realizat o listă al celor mai spectaculoase proiecte rezidențiale din România.

În acest top au fost incluse și două proiecte din Cluj Napoca, West City Tower și Wings Residence.

West City Tower este cel mai inalt bloc de locuinte din Romania, cuprinzand 25 de etaje, 5 etaje de parcare, spatiu de joaca, 182 de apartamente, 2 lifturi, dintre care un lift panoramic. Constructia se afla la nivel de structura, zidarie si tamplarie, scriu cei de la IBC Focus, preluați de Ziua de Cluj.

(Foto) Două clădiri din Cluj în topul celor mai spectaculoase din România 1(Foto) Două clădiri din Cluj în topul celor mai spectaculoase din România 2

WEST CITY TOWER este situat în orașul Cluj-Napoca, pe Calea Florești nr. 139, la intersecția străzilor Calea Florești și str. Bucium, pe șoseaua care străbate Cluj-Napoca de la est la vest și face legătura cu orașul Oradea și punctul de ieșire din țară, Vama Borș.
Cel mai inalt bloc de locuinte: 25 etaje, 5 etaje de parcare subterana, 182 apartamente, lift panoramic, doua lifturi interioare, loc de joaca pentru copii.

Wings, Cluj-Napoca
Pe langa arhitectura spectaculoasa, imobilul este pre-certificat RoGBC (Romanian Green Building Council) ca proiect verde – Green Homes, implicand crearea unor locuinte sustenabile, minimizand impactul pe care constructia sau operarea locuintei il are asupra mediului. In prezent proiectul este in constructie, edificandu-se structura imobilului.
(Foto) Două clădiri din Cluj în topul celor mai spectaculoase din România 3

Wings, Cluj-Napoca: Ne-am propus sa fim lideri in constructiile sustenabile si serviciile din sectorul constructiilor. Sustinem standardele Green Home si le aplicam in constructiile rezidentiale si comerciale pe care le ridicam. Utilizam resurse pentru a crea un mediu bine informat, mai atractiv si mai eficient pentru investitorii din piata imobiliara.

(Foto) Două clădiri din Cluj în topul celor mai spectaculoase din România 4

În clasamentul întocmit de cei de la IBC Focus au mai fost incluse proiecte rezidențiale din Timișoara, Arad și Brașov.

Vox Vertical Village, Timisoara
Una dintre caracteristicile Vox Vertical Village, pe langa arhitectura impozanta, consta in peisagistica de exceptie. Zone generoase de verdeata, terase mari si spatii interioare aerisite; acestea sunt caracteristicile principale ale noului complex rezidential din Timisoara.
(Foto) Două clădiri din Cluj în topul celor mai spectaculoase din România 5

Imobilul beneficiaza de terasele private ca spatii dedicate relaxarii, cu panorame asupra Timisoarei, gradinile comune, lobby-urile interioare. Unicitatea proiectului este totodata redata de procesul de implementare a proiectului de peisagistica, transferul plantelor si arborilor, biodiversitatea. Investitia in dezvoltarea Vox Vertical Village se ridica la 14 milioane de euro, termenul de livrare prevazut fiind sfarsitul anului 2019.

Stejeris, Brașov
Proiectul are o priveliste deosebita asupra orasului, comunitate cu acces controlat in care vegetatia ramane abundenta prin gradini comune (grasina panoramica deasupra orasului) si private (50% din suprafata terenului este spatiu verde), suprafete mari, comprimare eficienta, terase largi si gradini private.
(Foto) Două clădiri din Cluj în topul celor mai spectaculoase din România 6

Cladirile sunt dispuse pe un sit astfel incat sa nu obstructioneze legatura vizuala a apartamentelor cu Scheii Brasovului, vf. Tampa, vf. Postavarul.

Turnurile gemene, Arad
Proiectul va fi amplasat pe malul Muresului, acesta se afla intr-o faza incipienta, intentionandu-se edificarea a 2 imobile cu 26 de etaje care vor fi solidarizate la etajele 20-21 printr-un element de legatura, acoperita cu o terasa verde.
(Foto) Două clădiri din Cluj în topul celor mai spectaculoase din România 7

Suprafata construita prevazuta este de maxim circa 3000 mp. Prin reducerea pe verticala a suprafetei construite vor rezulta o serie de terase circulabile care vor avea destinatia de parcuri suspendate, cu o suprafata de 2.585,25 mp.

error: Content is protected !!