Emil Boc, la Bruxelles: „Avem cea mai proeuropeana generatie de tineri din istoria Uniunii Europene … Prin politica de coeziune, niciun cetatean al Uniunii Europene nu va mai fi nevoit sa migreze doar pentru un loc de munca …”

Updated on aprilie 12, 2019 Emil Boc se află în aceste zile la Bruxelles. Primarul Clujului a susținut o intervenție în Plenul Comitetului European al Regiunilor.

Comitetul European al Regiunilor (CoR) este un organism consultativ al UE, format din reprezentanți ai celor 28 de state membre, aleși la nivel local și regional. Prin intermediul CoR, aceștia își pot exprima în mod direct opiniile cu privire la legislația UE care are impact asupra regiunilor și orașelor.

Emil Boc: „Interventie in Plenul Comitetului European al Regiunilor: Sa investim mai mult in ceea ce ne face mai europeni: Tineret, Cultura si Coeziune

In sedinta Plenara a Comitetului European al Regiunilor ce s-a desfasurat la Bruxelles am sustinut necesitatea ca prin viitorul buget al Uniunii Europene, in actualul context “Brexit “ , sa investim mai mult in ceea ce face mai europeni, in special in sustinerea tinerilor, in cultura si in politica de coeziune.

Emil Boc, la Bruxelles: „Avem cea mai proeuropeana generatie de tineri din istoria Uniunii Europene ... Prin politica de coeziune, niciun cetatean al Uniunii Europene nu va mai fi nevoit sa migreze doar pentru un loc de munca ...” 1

Avem cea mai proeuropeana generatie de tineri din istoria Uniunii Europene si in consecinta este obligatoriu sa alocam mai multi bani pentru proiecte precum Erasmus+ , Discover EU sau pentru politicile de creare de locuri de munca si de diminuare a somajului in randul tinerilor.

Europa a investi prea mult pana acum doar in “ institutii “ si prea putin in “ sufletul “ Uniunii Europene. Avem nevoie de o atentie sporita, inclusiv din punct de vedere financiar, acordata culturii si sectorului cultural. Prin cultura putem reconstrui Europa “de jos in sus” si putem consolida identitatea noastra europeana.

Emil Boc, la Bruxelles: „Avem cea mai proeuropeana generatie de tineri din istoria Uniunii Europene ... Prin politica de coeziune, niciun cetatean al Uniunii Europene nu va mai fi nevoit sa migreze doar pentru un loc de munca ...” 2

Prin politica de coeziune se asigura unitatea Uniunii Europene intrucat rezultatele ei se regasesc in fiecare loc din Uniunea Euroeana si se diminueaza decalajele de dezvoltare si de nivel de trai dintre diferitele tari ale Uniunii Europene. Prin politica de coeziune, niciun cetatean al Uniunii Europene nu va mai fi nevoit sa migreze doar pentru un loc de munca”.

error: Content is protected !!