Dan Tarcea: „Cluj-Napoca va avea o echipă mobilă pentru cazurile de violență domestică! Echipa va fi compusă din 3 reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială și Medicală (un coordonator și doi membri) și un reprezentant al Poliției Locale. Prin această modalitate, primăria și comunitatea clujeană urmărește …”

Updated on aprilie 4, 2019 Cluj-Napoca va avea o echipă mobilă pentru cazurile de violență domestică, anunță viceprimarul Dan Ștefan Tarcea.

„În ședința de Consilu Local am votat constituirea unei echipei mobile pentru intervenția în regim de urgență în cazurile de violență domestică identificate pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Dan Tarcea: „Cluj-Napoca va avea o echipă mobilă pentru cazurile de violență domestică! Echipa va fi compusă din 3 reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială și Medicală (un coordonator și doi membri) și un reprezentant al Poliției Locale. Prin această modalitate, primăria și comunitatea clujeană urmărește ...” 1

Echipa va fi compusă din 3 reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială și Medicală (un coordonator și doi membri) și un reprezentant al Poliției Locale.

Prin această modalitate, primăria și comunitatea clujeană urmărește reducerea cazurilor de violență domestică și sprijinirea victimelor.

Fenomenul violenței domestice reprezintă o temă de actualitate care influențează direct, sau indirect, viața de zi cu zi a cetățeanului.Conform datelor statistice furnizate de Inspectoratul General al Poliției Române, violența în familie reprezintă un fenomen îngrijorător, cu consecințe deosebit de grave. De exemplu, în 2017 au fost înregistrate 20.617 victime ale violenței în familie dintre care 84 au decedat.

Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, prin Serviciul Protecția Copilului și Familiei, oferă servicii victimelor încă de la înființarea acestei instituții, în anul 2008. Tot în subordinea acestei direcții, există și un centru de prevenire și combatere a violenței în familie”, a anunțat viceprimarul.

error: Content is protected !!