Consiliul Județean Cluj donează 100.000 de lei pentru Notre-Dame. “Am auzit comentarii cum că aruncăm banii noștri către Paris. Nu e așa, nu aruncăm banii, facem un…”

Updated on aprilie 17, 2019 Consiliul Județean Cluj a anunțat că va dona 100,000 de lei pentru refacerea Catedralei Notre-Dame din Paris.

Vicepreședintele CJ Istvan Vakar, citat de Ziua de Cluj: “Am auzit comentarii cum că aruncăm banii noștri către Paris. Nu e așa, nu aruncăm banii, facem un gest simbolic, ca și cum o persoană în timpul slujbei pune o bancnotă în cutia milei. Nu este vorba de milă însă, este vorba de frăție creștină.

Consiliul Județean Cluj donează 100.000 de lei pentru Notre-Dame. "Am auzit comentarii cum că aruncăm banii noștri către Paris. Nu e așa, nu aruncăm banii, facem un...” 1

Pe modelul pe care l-am votat de a lua de la funcţionare 200.000 de lei pentru acţiuni culturale, tot în aceeaşi formulă aş propune să punem doar 100.000 de lei pentru un gest simbolic pe care judeţul Cluj, CJ, îl poate face pentru Notre-Dame”.

Potrivit Stirile Pro Tv, Catedrala Notre-Dame, simbol al Parisului şi al întregii lumi creştine, a fost distrusă parţial de un incendiu devastator. Tot acoperişul bijuteriei arhitecturale gotice este distrus, iar partea cea mai înaltă, fleşa – turla care se înalţa deasupra catedralei până la 96 de metri – s-a prăbuşit.

error: Content is protected !!