Cluj. Sprijin important pentru femeile abuzate de parteneri. Pot primi și 1400 lei/ lună de la Primărie

Updated on aprilie 11, 2019 Primul Centru de Consiliere a Victimelor Violenţei Domestice din județul Cluj a fost deschis zilele trecute. Municipalitatea alocă şi diverse sume de bani pentru cele care vor să facă primul pas şi să se mute de-acasă.

Olah Emese, viceprimar Cluj-Napoca: “Oferă consilierea juridică şi psihologică, iar activitatea centrului este coordonată de un asistent social. Serviciile se referă la consultanță, fie de prevenire sau intervenţie. Se oferă între 900 şi 1400 de lei pentru plata chiriei”.

Cluj. Sprijin important pentru femeile abuzate de parteneri. Pot primi și 1400 lei/ lună de la Primărie 1

Instituţia pune la dispoziţie chiar şi o echipă mobilă care să se deplaseze acasă la victimă.

Aurel Mocan, directorul Direcţiei pentru Asistenţă Socială Cluj-Napoca: “Echipa mobilă este constituită din patru persoane, trei colaboratori din cadrul Direcţiei de Asistență Socială şi un poliţist local. În situaţii de anunţ se mobilizează echipa şi cu echipajul de poliţie.”

Din ce în ce mai multe femei au aflat că pot cere ordin de restricţie, potrivit reglementărilor intrate în vigoare la începutul anului, informează stirileprotv.ro.

Comisar Gina Pop, şeful Centrului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii IPJ Cluj: “Au fost emise 26 de ordine de protecţie provizorie. Este un mecanism care întăreşte autoritatea poliţistului.”

Statisticile oficiale arată că în 2017, 21.000 de persoane au depus plângeri împotriva partenerilor de viaţă. Instanţele au emis 3000 de ordine de restricţie, dintre care mai bine de jumătate au fost încălcate ulterior de partenerii violenţi.

error: Content is protected !!