Cluj. Primul miting al Alianţei 2020 USR PLUS. Mergi? Oraşul de pe malul Someşului este alegerea firească pentru acest eveniment. Clujenii au oferit cele mai multe …”

Updated on aprilie 19, 2019 Clujenii susținători ai Alianței USR Plus sunt chemați la primul miting electoral pentru alegerile europarlamentare.

“La Cluj-Napoca va avea loc, pe 5 mai, primul miting electoral al Alianţei 2020 USR PLUS formată din Partidul Uniunea Salvaţi România (USR) şi Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS).

Cluj. Primul miting al Alianţei 2020 USR PLUS. Mergi? Oraşul de pe malul Someşului este alegerea firească pentru acest eveniment. Clujenii au oferit cele mai multe ...” 1

Pentru ambele partide, acesta va fi primul eveniment de acest tip pe care îl organizează. Alianţa 2020 USR PLUS marchează prin acest miting începutul oficial al campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, primele alegeri după doi ani de când PSD+ALDE au preluat puterea, iar cetăţenii şi-au petrecut multe seri în stradă la proteste, în spitalele murdare, sau la cozile de la ghişee”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de organizatori, prezentat de stiripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, alegerea Clujului se datorează faptului că a adunat cele mai multe semnături pentru două campanii cetăţeneşti, dar şi scorului pe care l-ar obţine alianţa la alegeri, conform unui sondaj de opinie.

“Oraşul de pe malul Someşului este alegerea firească pentru acest eveniment. Clujenii au oferit cele mai multe semnături din ţară în ambele campanii cetăţeneşti de modificare a legilor pe care USR şi PLUS le-a susţinut în 2018, respectiv “Fără Penali în Funcţii Publice” şi “Oameni Noi în Politică”. (…)

Reamintim că sondajul făcut în luna martie de către IMAS pe raza municipiului Cluj-Napoca în ceea ce priveşte intenţia de vot pentru alegerile europarlamentare situează Alianţa 2020 USR PLUS în vârful clasamentului, cu un procent de peste 40% – de departe cel mai mare din ţară”, se mai arată în comunicat.

Alianța 2020 USR PLUS s-ar clasa pe primul loc în municipiul Cluj-Napoca, cu un scor de peste 36% la alegerile europarlamentare, se arată într-un sondaj realizat de IRES în perioada februarie – martie la comanda USR Cluj, anunță G4Media. 

Cluj. Primul miting al Alianţei 2020 USR PLUS. Mergi? Oraşul de pe malul Someşului este alegerea firească pentru acest eveniment. Clujenii au oferit cele mai multe ...” 2

Pe locul doi s-ar clasa PNL, cu 20% din voturi, iar pe locul tre ar veni PSD cu un scor minuscul de doart 12,9%. Ar urma UDMR, cu 10,9% și ALDE – cu 7,2%. Niciun alt partid nu ar trece pragul electoral în municipiul Cluj-Napoca la alegerile europarlamentare, potrivit sondajului IRES:

Opțiunile de vot la alegerile europarlamentare din 2019:

Alianța 2020 USR PLUS – 36,6%
PNL – 20,1%
PSD – 12,9%
UDMR – 10,9%
ALDE – 7,2%
Pro România – 4,3%
Candidat independent – 2,8%
PMP – 1,8%
Demos – 0,8%
Alt partid – 2,5%

error: Content is protected !!