(Last Updated On: April 16, 2019)

Un nou proiect cu finanțare europeană a fost câștigat de Consiliul Județean Cluj pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Finanțarea europeană nerambursabilă va fi utilizată pentru achiziționarea a 195 de echipamente și aparaturi medicale ultraperformante, de ultimă generație. Acestea vor fi date în folosință în cadrul a 11 secții și specializări ale Ambulatoriului, localizate în corpurile de clădire de pe strada Clinicilor, numerele 3-5, anunță președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Cluj. 195 de echipamente și aparaturi medicale ultraperformante. Un nou proiect cu finanțare europeană a fost câștigat de C J pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență 1

Importanța câștigării finanțării europene e dată de faptul că această investiție va contribui, în mod considerabil, la creșterea calității actului medical, la îmbunătățirea activității curente a ambulatoriului și la asigurarea unui proces de diagnostic și tratament de înaltă calitate, în beneficiul tuturor pacienților. Astfel, utilizarea tuturor acestor echipamente moderne va face posibilă tratarea pacienților prin operații minim-invazive care, implicit, vor contribui la reducerea numărului de zile de spitalizare și la o recuperare mult mai rapidă a acestora.

Cluj. 195 de echipamente și aparaturi medicale ultraperformante. Un nou proiect cu finanțare europeană a fost câștigat de C J pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență 2 Cluj. 195 de echipamente și aparaturi medicale ultraperformante. Un nou proiect cu finanțare europeană a fost câștigat de C J pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență 3

Valoarea totală a proiectului este de 13.182.344 lei din care nu mai puțin de 10.486.735 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă a Uniunii Europene. Astfel, cofinanțarea asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj este de 2.695.609 lei.