(Last Updated On: March 19, 2019)

Scandal din nou la București după ce Primăria Generală a lăsat să se înțeleagă faptul că va cumpăra 100 de tramvaie din Turcia. Unii vor să cumpere de la Astra Arad care livreaza deja vagoane pentru Cluj Napoca şi se află în discuţii pentru a echipa şi transportul public din Galaţi şi Oradea.

Firma din Turcia care a făcut o ofertă Primăriei Capitalei a exportat prima dată tramvaie în 2018, într-un oraş din Polonia.
Modelul propus de compania turcească are o lungime de 33 de metri. Tramvaiul are minim cinci uşi duble dotate cu sistem de climatizare. Are o capacitate de 240 de locuri in picioare şi 50 pe scaun. Este dotat cu WI FI şi sistem de supraveghere video.

(Video) Cluj vs București, episodul tramvaie. George Manciu: „Așa arată tramvaiele pe care vrea Primăria Capitalei să le cumpere. Sunt tot turcești. ...” Vatman: „Dacă vrei o maşină bună îţi iei din Germania, aşa e proverbul.. dacă vrei ciocolata din Elveţia. Şi dacă vrei tramvaie?” 1

Dialog cu doi vatmani din București, prezentat de Digi 24:
Şi turcii fac din astea? Eu ştiu că fac turism. Dacă vrei o maşină bună îţi iei din Germania, aşa e proverbul.. dacă vrei ciocolata din Elveţia. Şi dacă vrei tramvaie?

La un moment dat nu se făceau tramvaie în Bucureşti?
La URAC, da,
Şi ce s-a întâmplat acolo?
Ce s-a întâmplat în toată ţara

Foto Tramvai Arad
(Video) Cluj vs București, episodul tramvaie. George Manciu: „Așa arată tramvaiele pe care vrea Primăria Capitalei să le cumpere. Sunt tot turcești. ...” Vatman: „Dacă vrei o maşină bună îţi iei din Germania, aşa e proverbul.. dacă vrei ciocolata din Elveţia. Şi dacă vrei tramvaie?” 2

 

George Manciu: „Așa arată tramvaiele pe care vrea Primăria Capitalei să le cumpere. Sunt tot turcești. Cu autobuzele nu prea le-a ieșit, să vedem cu astea.
În cursa pentru desemnarea câștigătorilor se află și compania românească Astra Vagoane din Arad. Voi ce tramvaie ați prefera? Românești sau turcești?”

Vezi aici Video: