Radu Banciu, critică Clujul: „Centrul Clujului arată mai rău decât orice centru interesant din orice ţară din Europa Centrală, din orice orăşel din Europa Centrală …„Clujul a ajuns cel mai scump oraş. Un apartament cu două camere în Cluj se închiriază cu 400 de euro, în Bucureşti netrecând de …”

Updated on martie 11, 2019 Clujul a fost criticat zilele trecute de jurnalistul Radu Banciu, la emisiunea sa, „Lumea lui Banciu” de la B1 TV. Este nemulțumit de faptul că prețul apartamentelor este nejustificat de mare, mai mare ca la București.

„Clujul a ajuns cel mai scump oraş. Un apartament cu două camere în Cluj se închiriază cu 400 de euro, în Bucureşti netrecând de 360 de euro”, a început Banciu, după care a citat scrisoarea unei femei care afirma că regretă că s-a mutat în Cluj, pentru ca mai apoi să pună la zid Clujul, Braşovul şi Sibiul.

Radu Banciu, critică Clujul: „Centrul Clujului arată mai rău decât orice centru interesant din orice ţară din Europa Centrală, din orice orăşel din Europa Centrală ...„Clujul a ajuns cel mai scump oraş. Un apartament cu două camere în Cluj se închiriază cu 400 de euro, în Bucureşti netrecând de ...” 1

„Adevărul e că Clujul e un oraş de r…t, în sensul în care e doar această spoială şi faimă de el. La fel şi de Braşov şi Sibiu, lucru pe care l-am certificat aici cu toate pălmile şi înjurăturile pe care le-am luat de la români frustraţi şi într-adevăr prost plasaţi.

Centrul Clujului arată mai rău decât orice centru interesant din orice ţară din Europa Centrală, din orice orăşel din Europa Centrală, lucru pe care l-am afirmat de miliarde de ori. Sunt sub toate oraşele medievale ungureşti, slovace, ceheşti, poloneze, croate. Sub toate. Şi Sibiul, şi Braşovul, dar şi Clujul. Oraşele interesante în România sunt Aradul şi Oradea, dacă e cineva interesat să stea într-un oraş mai cochet”, a concluzionat realizatorul TV, potrivit  Adevarul.

Apoi, a revenit la informaţia potrivit căreia Clujul este un oraş mai scump decât Capitala. Radu Banciu, care a studiat la Facultatea de Filologie din Cluj îşi aminteşte că şi în anii 90 oraşul era unul scump.

„Aşa era şi la vremea mea, chiriile imense. La vremea respectivă, sigur că Bucureştiul era mai cu moţ, aici erau tâmpiţii absoluţi, iar Clujul era doar pe locul 2. Între timp s-au răsculat clujenii, care n-au nimic. Sigur că au un pic de curăţenie în plus pe străzi, categoric, dar nu merită nici pe departe faima asta”, a adăugat Radu Banciu.

Realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu” şi-a amintit şi de aeroportul din Cluj, al doilea la nivel naţional, după cel din Capitală, însă de un nivel inacceptabil, din punctul său de vedere.

„E un oraş care s-a aglomerat, n-are niciun fel de infrastructură. Vă reamintesc că are un aeroport de râd şi curcile de el. Sigur, la nivelul României este acceptabil, bun pentru proştii care trăiesc în România, dar la nivelul străinătăţii e inacceptabil, e sub aeroportul de la Le Mans, care e ultimul, al 67-lea din Franţa.

Sigur că sunt curse multe, pentru că oraşul e aglomerat, s-au construit hoteluri şi resturante, dar asta nu înseamnă că e un oraş civilizat. Trebuie să fim corecţi până la capăt atunci când vorbim şi trebuie să ne respectăm dacă vrem respect”.

error: Content is protected !!