(Last Updated On: March 21, 2019)

Mâine, de la ora 12.00, are loc un nou protest al magistraților. Clujenii sunt invitați să vină în susținerea acestui protest.

„Vineri de la ora 12.00, judecătorii și procurorii vor ieși pe treptele Curții de Apel din Cluj pentru a cere retragerea ordonanței 7, precum și a tuturor celelalte modificări legislative menite să subordoneze politic justiția.

Mergi? Protest vineri. „Clujul susține protestul magistraților! Toți pentru Justiție!” Magistrații ies din nou în stradă 1

Vă amintim că lunea trecuta la ora 18.00 în București, mai mulți procurori și judecători au ieșit să protesteze în fata Palatului de Justiție. Jandarmeria i-a împiedicat invocând faptul că a fost emis un ordin de către președintele Curții de Apel București, care le interzice magistraților să staționeze pe trepte.

O singura judecătoare nu s-a lăsat impresionată de cerere și a refuzat să se clintească din loc. După 20 de minute i s-au alăturat și ceilalți colegi.

Haideți să nu permitem niciodată ca așa ceva să se întâmple la Cluj, iar vineri să fim cât mai mulți alături de ei!

Magistrații fac tot ce ține de ei pentru a apăra independența justiției, dar de salvat o putem salva doar împreună (societate civilă, jurnaliști integri și instituții libere). Depinde doar de noi!”, anunță organizatorii.