(Last Updated On: March 22, 2019)

Societatea Căile Ferate Române (CFR) este obligată să îi plătească taxiul unui orădean rămas în Gara Cluj, după ce i s-a anulat trenul din cauza unor lucrări de infrastructură.

Evenimentul a avut loc în 2016, haosul fiind generat de lucrările de reabilitare la tunelul de cale ferată Bălnaca, între staţiile Şuncuiuş şi Bratca, care a dus la suspendarea circulaţiei pe linia de cale ferată între Oradea şi Cluj-Napoca.

Despăgubiri. CFR trebuie să-i plătească taxiul unui orădean rămas blocat în Cluj Napoca după ce i s-a anulat trenul 1

Bărbatul îşi cumpărase bilet pentru trenul rapid Bucureşti-Oradea din noaptea de 2 spre 3 aprilie 2016, la vagonul de dormit, însă pentru că lucrările la tunel nu erau terminate, trenul s-a oprit în Gara Centrală din Cluj-Napoca iar reprezentanţii companiei l-au anunţat că vor continua drumul cu două autobuze a câte 55 de locuri.

Până să coboare din tren, autobuzele au fost pline, atât cu oameni, cât şi cu bagaje, orădeanul înregistrând cu telefonul mobil îmbulzeala şi atitudinea angajaţilor CFR care spuneau că nu au cum să-l ajute, informează adevarul.ro.

Bărbatul s-a urcat într-un taxi şi i-a cerut să-l ducă până la Oradea. Apoi, la scurt timp după ce a ajuns acasă, orădeanul a pornit la Judecătoria Oradea un proces de pretenţii, cerând restituirea contravalorii biletului de tren din gara CFR Cluj Napoca şi până la Oradea, plus 346,01 lei reprezentând transportul taxi, plus daune morale în valoare de 5.000 lei, pentru că, spunea el, după acea călătorie s-a ales cu o răceală care l-a ţinut în concediu medical cinci zile.

Soluţia definitivă a fost pronunţată marţi.

Curtea de Apel Oradea a dispus ca CFR să-i plătească orădeanului doar banii cheltuiţi pentru taxi şi cheltuielile cu judecata, respingând atât plata biletului de tren, cât şi plata daunelor morale.