Sebastian Burduja: „Clujul s-a dus tare de tot in fața Bucureștiului. Și asta simte oricine ajunge acolo, fie și doar pentru o scurta vizita. Cum? Cu …”

Updated on ianuarie 4, 2020 Modelul de dezvoltare al Clujului este luat în serios acum de multe orașe din România. Dacă până acum se vedeau doar Untold și Electric Castle acum se caută și motivele de succes.

Curs de Guvernare l-a prezentat zilele trecute pe Călin Hințea – decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca – care este considerat ”eminența cenușie” din spatele strategiei de dezvoltare care a dus Clujul la cea mai mare dinamică între municipiile României.

Sebastian Burduja: „Clujul s-a dus tare de tot in fața Bucureștiului. Și asta simte oricine ajunge acolo, fie și doar pentru o scurta vizita. Cum? Cu ...” 1

600 de experți, grupați în 29 de echipe de lucru, muncesc timp de 2 ani pe baza datelor culese timp de 11 ani. Totul făcut sub coordonarea UBB, care livrează administrației locale o strategie de dezvoltare a orașului și a împrejurimilor.

Sebastian Burduja: „Spun unii ca nimic nu se poate jn România. Ca toți sunt la fel. Ca toți fura. Și totuși exista exemple concrete de comunități care se dezvolta. Cu cap.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de леопард (@hab.f) pe

Acesta este și cazul Clujului, care și-a recăpătat cheful de viața, vorba unui om drag. Când l-am cunoscut prima oară acum ani de zile, intr-o delegație a Băncii Mondiale la Cluj, Profesorul Calin Hintea ne spunea cum pune la treaba vreo 600 de experți, pe 29 de grupuri de lucru, pentru o strategie de dezvoltare a Clujului, ca la carte.

Recunosc ca l-am privit cu simpatie, dar cu un oarecare grad de scepticism. In România, un astfel de proces de planificare? In România, sa măsoare cineva de zece ori și sa taie o data? Nu, noi suntem țara hei-rupului, a strategiilor copy-paste de la un oraș la altul, a proiectelor neterminate, a delăsării și a superficialității. Ei bine, uite că nu suntem. Și uite ca se poate.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mitariu Bogdan (@mibora77) pe

Sebastian Burduja: „Clujul s-a dus tare de tot in fața Bucureștiului. Și asta simte oricine ajunge acolo, fie și doar pentru o scurta vizita. Cum? Cu ...” 2
(Iosif Miclaus Photographer: Cum sa nu il iubesti? <3)

Clujul s-a dus tare de tot in fața Bucureștiului. Și asta simte oricine ajunge acolo, fie și doar pentru o scurta vizita. Cum? Cu oameni potriviți la locul potrivit. La asta se reduce însănătoșirea României 🇷🇴👍🇪🇺”

error: Content is protected !!