Protest Cluj. Stoe Cosmin: „Domnule primar Emil Boc, deseară este protest pentru susținerea lui Kovesi, de acela spontan și cultural, ne împrumuți și nouă toba?”

Updated on februarie 14, 2019 Umbrela Anticorupție Cluj anunță un protest joi  după ce Laura Codruța Kovesi a fost anunțată să se prezinte la audieri fix în ziua în care susține interviul pentru postul de procuror șef european. Protestul va avea loc  la Monumentul Memorandiștilor între orele 19:00 – 21:00. Un alt protest este anunțat și pentru vineri.

Stoe Cosmin: „Domnule primar Emil Boc, deseară este protest pentru susținerea lui Kovesi, de acela spontan și cultural, ne împrumuți și nouă toba?”

Protest Cluj. Stoe Cosmin: „Domnule primar Emil Boc, deseară este protest pentru susținerea lui Kovesi, de acela spontan și cultural, ne împrumuți și nouă toba?” 1

Pe Facebook, cei de la Umbrela Anticorupție Cluj au scris: Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA: „Am primit o citație în această seară (n.r. miercuri seară), pe la 8 și ceva.A venit un poliţist cu citaţia. Sunt citată în calitate de suspect pentru ziua de vineri. Sunt enumerate trei fapte: luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă.

Nu sunt descrise faptele, însă din ce a apărut în spaţiul public şi de pe anumite site-uri care au publicat inclusiv depoziţii ale martorilor audiaţi în diverse dosare, bănuiesc că este vorba de acel dosar care vizează extrădarea lui Popa Nicolae. Nu cred că este o coincidenţă faptul că am fost citată exact în ziua în care eu intenţionam să plec din țară să mă prezint la Bruxelles.”

Considerăm ca fiind intolerabilă intimidarea Laurei Codruța Kovesi și ne manifestăm susținerea față de ea, precum și față de candidatura pentru Parchetul European. Lupta anticorupție nu poate fi oprită de o mână de oameni certați cu legea.

Ne vedem diseară, la Clopot, pentru a transmite un semnal de alarmă celor din jurul nostru și pentru a trimite un mesaj clar secției ce va conduce audierea de mâine. Democrația nu se negociază. Corupția nu se legalizează, iar cei ce luptă împotriva ei nu pot și nu vor fi aduși la tăcere.

error: Content is protected !!