(Last Updated On: February 12, 2019)

Bulevardul 21 Decembrie din Cluj-Napoca, una dintre cele mai importante artere, va intra în această vară înr-un amplu proces de modernizare.

După ce vor fi terminate lucrările, bulevardul va deveni prima stradă din țară care va avea un sistem de depistare a autovehiculelor care trec pe culoarea roșie a semaforului, informează radiocluj.ro.

Cluj: Prima stradă din România cu sistem de depistare a autovehiculelor care trec pe roșu la semafor 1

De asemenea, vor fi lărgite spațiile pietonale și benzile dedicate pentru transportul în comun.

„Vor fi extinse benzile dedicate pentru transportul în comun, va fi și o bandă pentru bicicliști, va fi modernizat întregul iluminat public, va fi completat aliniamentul de arbori, care va avea un sisterm de irigare automat, cu senzori de umiditate, vor fi amplasate bănci cu prize USB pentru încărcarea telefoanelor mobile, vor fi montate cișmele.

Cluj: Prima stradă din România cu sistem de depistare a autovehiculelor care trec pe roșu la semafor 2 Cluj: Prima stradă din România cu sistem de depistare a autovehiculelor care trec pe roșu la semafor 3

De asemenea, avem în vedere amenajarea de stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, dar și stații de încărcare pentru autoturisme electrice.

Vom avea și un sistem inteligent de monitorizare a traficului, care va permite numărarea mașinilor pe fiecare bandă, dar și numărarea bicicliștilor sau pietonilor, astfel încât să putem lua decizii bazate pe date reale din trafic”, a declarat Ovidiu Cîmpean, șeful Direcției de Dezvoltare Locală din Primărie.