Cluj. Peste 6.200 de maşini, ridicate. Jumătate provin din alte judeţe

Updated on februarie 20, 2019 Anul trecut, polițiștii clujeni au ridicat peste 6.200 de mașini parcate neregulamentar în oraș. Jumătate dintre aceste automobile provin din alte județe.

Oprirea/staționarea autovehiculelor în stațiile CTP, pe benzile de urgență și cele de siguranță, în intersecții și sensuri giratorii, pe treceri de pietoni, în zone rezidențiale/pietonale, pe trotuare și piste de biciclete, în parcările cu plată, în cazuri de blocare a punctelor gosposdărești sau a diverselor accese auto, precum și în alte situații, conform legislației în vigoare, informează Ziua de Cluj.

Cluj. Peste 6.200 de maşini, ridicate. Jumătate provin din alte judeţe 1

Cuantumul sancțiunii pentru ridicare-transport-depozitare a fost stabilit conform HCL nr. 21/2017 și este de 547 de lei. În cazul în care utilizatorul sau proprietarul se prezintă la autovehicul și nu se mai efectuează transportul și depozitarea, sancțiunea e de 294 de lei.

O altă activitate desfășurată de către lucrătorii serviciului trafic rutier a fost aceea de identificare și ridicare a autoturismelor din categoria celor abandonate și fără stăpân astfel că, în urma acțiunilor desfășurate, dar și din verificarea sesizărilor primite de la cetățeni, au fost ridicate de pe domeniul public al statului în baza Legii nr. 421/2002 un număr de 153 autovehicule, iar un număr de 496 în urma somațiilor transmise proprietarilor au fost retrase de pe domeniul public.

error: Content is protected !!