(Last Updated On: February 12, 2019)

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a răspuns mai multor întrebări legate de autostrăzile și spitalele regionale din România. Clujului i s-a promis un spital Regional dar acesta a fost „etapizat”, adică amânat, pe termen nedefinit.

Rovana Plumb a spus că Guvernul are bani pentru documentația tehnică a spitalelor, dar nu a răspuns cum și când vor fi construite acestea, informează digi24.ro.

Cluj. Ministrul Rovana Plumb, luată la rost despre spitalele Regionale promise în campanie: „ Din punct de vedere al documentațiilor tehnice, durează trei ani....” 1

Reporter: În doi ani ați reușit să îndepliniți programul de guvernare?
Rovana Plumb: Un proiect major cum este un spital regional, din punct de vedere al documentațiilor tehnice, durează trei ani.

Reporter: Atunci de ce ați promis că îl faceți până în 2020? De ce promiteți și câștigați alegerile cu o promisiune că în 2020 vom avea 3 spitale, ba chiar 8 regionale și unul metropolitan, cine își asumă nerealizarea?
Rovana Plumb: Avem bani pentru documentațiile tehnice ale spitalelor regionale.

„Bani sunt pentru documentația tehnică, nu pentru spitale”, a precizat Cosmin Prelipceanu, moderatorul emisiunii „Jurnalul de seară”. În continuare, Ludovic Orban a spus că „este o minciună gogonată că durează trei ani de zile”. „Depinde de firma care face studiu de fezabilitate, cât de serioasă e și ce documentație pune pe masă”, a adăugat președintele PNL, invitat în studio.

„Ce se întâmplă în materie de spitale regionale este o bătaie de joc. Este o sfidare la adresa fiecărui cetățean român. Avem bani inclusiv pentru construcția celor trei spitale, pentru care este prevăzută finanțarea iar ăștia nu-s în stare nici măcar să termine documentația tehnică. Vom pierde acești bani, o spun din capul locului”, a subliniat Ludovic Orban.