Updated on februarie 11, 2019 Prezența primarului Emil Boc în Cehia și imaginile cu acesta cântând energetic la tobă, susținând echipa României, a contribuit foarte mult la transformarea imaginii politice a edilului.
Emil Boc se diferențiază astfel de ceilalți politicieni.
„Domnul Boc e senzaţional! A călătorit atât de mult şi ne-a transmis şi nouă o energie pozitivă prin comportamentul său. Ne ajută foarte mult. A venit aici special pentru noi”, a spus Simona Halep potrivit Ziua de Cluj.
Vladimir Tismăneanu a scris pe Facebook: „Emil Boc a revenit in politica nationala pe usa din fata, in chip firesc, dezinhibat, chiar exuberant. Nu a facut-o pe diversele canale arondate, ci acolo unde batea intr-adevar inima cetatenilor acestei tari.
Tocmai lipsa de solemnitate scortoasa gen Tariceanu, refuzul populismului (…) gen Dragnea (cel cu cei patru asasini), un angajament pentru lucrul bine facut (vezi rezultatele din Cluj), definesc un stil politic de care este o teribila nevoie. In viata politica, timingul poate fi hotarator…
Dintr-un portret de-acum 14 ani aparut intr-un cotidian din Cluj: “O dată cu implicarea în politică, viaţa lui Emil Boc, conferenţiar la Facultatea de Ştiinţe Politice a UBB, s-a schimbat substanţial: a renunţat la avocatură şi nu prea mai are timp de poveşti cu prietenii. Partea asta îi lipseşte cel mai mult, după cum mărturiseşte. Nici filme n-a mai apucat să vadă, iar la televizor ajunge abia seara şi atunci alege ştirile.
Cât despre citit – mai mult răsfoieşte cărţi juridice şi de drept constituţional – iar când apucă să citească, se îndreaptă tot spre volume care-l ajută în politică. De exemplu, “Al treilea val”, de Alvin Toffler, sau “Reinventarea politicului”, de Vladimir Tismăneanu. Cartea lui preferată rămâne “Un veac de singurătate”, de Gabriel Garcia Marquez.”