Video Cluj. Câine salvat de pompieri din gheața de pe Someș. ISU: „Oamenii de la casele din apropiere au auzit schelălăitul câinelui și au încercat să ajungă la el folosind o …”

Updated on ianuarie 9, 2019 Pompierii de la ISU au avut astăzi o misiune mai specială. Au salvat un câine captiv în gheața de pe Someș.

ISU Cluj: „Pompierii dejeni au reușit să scoată câinele unei familii ce a rămas captiv în gheața ce s-a format pe apa râului Someș, în dreptul localității Petrești.
Cel mai probabil gheața a cedat în momentul când animalul a încercat să traverseze râul, și cainele a fost prins în golul creat.

Oamenii de la casele din apropiere au auzit schelălăitul câinelui și au încercat să ajungă la el folosind o barcă de agrement (gonflabilă). Barca de o persoană s-a spart la contactul cu gheața tăioasă și numai o minune a făcut ca persoana din barcă să poată ieși la mal.

Oamenii inimoși nu s-au descurajat și au solicitat ajutorul pompierilor dejeni.
Folosind barca de salvare, militarii au reușit să spargă cu lopețile gheața pe o distanță de circa 10 m și să ajungă în apropierea câinelui, care începea deja să prezinte semne de epuizare.

Pompierii militari au reușit să-l elibereze dintre sloiuri, însă animalul a fugit imediat ce a fost adus la mal, fără a da șansa salvatorilor să îl încălzească și să îl ducă într-un loc protejat.

Vezi aici Video:

Nu putem decât să fim recunoscători când întâlnim astfel de oameni inimosi, care prețuiesc viața, si nu renunță chiar și atunci când pare că se confruntă cu încercări de neînvins!”

error: Content is protected !!