Nicușor Dan: „Clujul, cu un buget de doar 901 milioane de lei, oferă cel mai ridicat nivel de calitate a vietii din România…București este…”

Updated on ianuarie 4, 2020 Cluj Napoca este orașul din România cu cea mai bună calitate a vieții. Orașul a fost inclus pe locul 106 în topul celor mai bune oraşe din punctul de vedere al nivelului de trai.

Patru orașe din România au fost incluse în Indexul Calității Vieții publicat de centrul Numbeo, iar dintre acestea, Cluj-Napoca ocupă cel mai bun loc.
Cluj Napoca se află pe locul 106, Timișoara pe locul 126, Iași pe locul 143, iar București pe locul 168 din 226 de orașe.

Pe Facebook, Niculșor Dan a scris: „București este pe ultimul loc între orașele din România incluse în clasamentul mondial privind calitatea vieții în anul 2019.

Din țara noastră au fost incluse în acest clasament patru orașe, București, Timișoara, Iași și Cluj, iar capitala României, deși beneficiază de un buget uriaș, de peste 13 miliarde de lei, oferă cele mai proaste condiții de trai. Comparativ, Clujul, cu un buget de doar 901 milioane de lei, oferă cel mai ridicat nivel de calitate a vietii din România.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

#theview #uraniapalace #cluj

O postare distribuită de Bogdan Ilea (@bogdan.ilea.5) pe

Printre indicii luați în calcul de site-ul numbeo.com, care a realizat acest clasament, se află poluarea, timpul petrecut în trafic, sistemul de sănătate, siguranța, puterea de cumpărare.

Bucureștiul reușește ,,performanța,, să fie depășit de celelalte orașe din România incluse în acest clasament, situându-se pe poziția 168 din 226. Clujul ocupă primul loc în clasamentul național, aflându-se pe poziția 106, fiind urmat de Timișoara, care ocupă locul 126 și Iași – locul 143.

Acesta este rezultatul anilor întregi de politici administrative greșite, care nu au avut în centrul lor calitatea vieții cetățenilor. În ultimii ani, deși banii strânși în bugetul Bucureștiului sunt din ce în ce mai mulți, condițiile de trai oferite sunt din ce în ce mai proaste, semn de maximă incompetență a administrației locale.”

Clasamentul nivelului de trai, realizat de centrul Numbeo, compară, pentru 226 de oraşe: puterea de cumpărare, siguranţa, costul vieţii, preţul proprietăţilor în raport cu veniturile, timpul petrecut în trafic, poluarea, climatul.

 

error: Content is protected !!