Foto Cluj. SOS Parcul Est: „Cu ocazia ultimelor ieșiri în Parcul Est am constatat cu indignare că una din cele mai fermecătoare și exotice spații verzi ale Clujului se transformă încet încet într-o oază de gunoaie aruncate ilegal…. Cu această ocazie am depus o…”

Updated on ianuarie 9, 2019 Parcul Est a devenit locul preferat de aruncat gunoaie. SOS Parcul Est a depus o nouă sesizare la Primăria Cluj.

SOS Parcul Est: „Cu ocazia ultimelor ieșiri în Parcul Est am constatat cu indignare, alături de prietenii de la Zona Verde Liberă, că una din cele mai fermecătoare și exotice spații verzi ale Clujului se transformă încet încet într-o oază de gunoaie aruncate ilegal.

Dincolo de lipsa educației civice și ecologice a celor care poluează acest spațiu verde este revoltătoare atitudinea de până acum a autorităților clujene, pe care nu o putem eticheta decât ca impasibilă, absenteistă și iresponsabilă. Sperăm, totuși, că edilii acestui oraș se vor trezi în ultimul ceas și vor lua măsurile necesare nu doar pentru protejarea zonei, ci și pentru amenajarea ei în cel mai mare parc al Clujului.

Foto Cluj. SOS Parcul Est: „Cu ocazia ultimelor ieșiri în Parcul Est am constatat cu indignare că una din cele mai fermecătoare și exotice spații verzi ale Clujului se transformă încet încet într-o oază de gunoaie aruncate ilegal.... Cu această ocazie am depus o...” 1 Foto Cluj. SOS Parcul Est: „Cu ocazia ultimelor ieșiri în Parcul Est am constatat cu indignare că una din cele mai fermecătoare și exotice spații verzi ale Clujului se transformă încet încet într-o oază de gunoaie aruncate ilegal.... Cu această ocazie am depus o...” 2 Foto Cluj. SOS Parcul Est: „Cu ocazia ultimelor ieșiri în Parcul Est am constatat cu indignare că una din cele mai fermecătoare și exotice spații verzi ale Clujului se transformă încet încet într-o oază de gunoaie aruncate ilegal.... Cu această ocazie am depus o...” 3

Cu această ocazie am depus o nouă sesizare instituțiilor abilitate să gestioneze problemele semnalate mai sus, adică Primăria Cluj, RADP și Garda de Mediu Cluj. Vă încurajăm și pe voi, ceilalți susținători ai Parcului Est, să trimiteți astfel de reclamații pentru a crește presiunea asupra autorităților (o unealtă utilă pentru a face reclamații se găsește pe site-ul Primăriei https://mycluj.e-primariaclujnapoca.ro/)

Către Primăria Cluj-Napoca
Către Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca (RADP)
Către Garda de Mediu Cluj

Grupul de inițiativă civică SOS Parcul Est vă aduce la cunoștiință că în zona Parcului Est au loc tot mai multe defrișări necontrolate. Cele mai multe tăieri de copaci le-am constatat în perimetrul tufișurilor de păducel și dinspre salcia bătrână spre pepinieră. Este vorba de arbori mult prea subțiri, lăsați la fața locului, ce nu ar putea servi nici măcar ca lemne pentru foc. Paznicul fostei pepinere Becaș a declarat că nu știe nimic despre tăierile din ultima perioadă, ceea ce indică, dacă este adevărat, cât de superficial este păzită zona cu pricina.

Foto Cluj. SOS Parcul Est: „Cu ocazia ultimelor ieșiri în Parcul Est am constatat cu indignare că una din cele mai fermecătoare și exotice spații verzi ale Clujului se transformă încet încet într-o oază de gunoaie aruncate ilegal.... Cu această ocazie am depus o...” 4 Foto Cluj. SOS Parcul Est: „Cu ocazia ultimelor ieșiri în Parcul Est am constatat cu indignare că una din cele mai fermecătoare și exotice spații verzi ale Clujului se transformă încet încet într-o oază de gunoaie aruncate ilegal.... Cu această ocazie am depus o...” 5 Foto Cluj. SOS Parcul Est: „Cu ocazia ultimelor ieșiri în Parcul Est am constatat cu indignare că una din cele mai fermecătoare și exotice spații verzi ale Clujului se transformă încet încet într-o oază de gunoaie aruncate ilegal.... Cu această ocazie am depus o...” 6 Foto Cluj. SOS Parcul Est: „Cu ocazia ultimelor ieșiri în Parcul Est am constatat cu indignare că una din cele mai fermecătoare și exotice spații verzi ale Clujului se transformă încet încet într-o oază de gunoaie aruncate ilegal.... Cu această ocazie am depus o...” 7

De asemenea dorim să vă semnalăm din nou problema alarmantă a depozitării ilegale în zona Parcului Est a deșeurilor de construcții. În plus față de asta, spațiul este murdărit adesea de gunoaiele menajere transportate de cei care tranzitează zona pe strada Lucia Sturza Bulandra.

În acest sens vă reamintim că o soluție pentru a reduce considerabil depozitarea ilegală de deșeuri ar fi crearea unei bariere auto care ar permite verificarea autovehiculelor.

error: Content is protected !!