Cluj. Update. O femeie a murit de gripă, a intrat în şoc septic la doar câteva ore de la internare. Ce spune purtătorul de cuvânt de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

Updated on ianuarie 30, 2019 Din păcate autoritățile din România au fost luate prin surprindere de gripa din acest an. Și nu știu cum să acționeze. De exemplu ministrul Sănătății
așteaptă date statistice pentru a stabili dacă este epidemie dar spitalele nu declară numărul real de îmbolnăviri!

„Spuneam că vom decide dacă e cazul sau nu să declarăm epidemie de gripă. Am aceste date, nu pot să spun dacă avem sau nu epidemie.
Într-un judeţ în care au fost 4 decese s-au raportat 0 cazuri sau un caz.

Cluj. Update. O femeie a murit de gripă, a intrat în şoc septic la doar câteva ore de la internare. Ce spune purtătorul de cuvânt de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase 1

Sau în Bucureşti, din 49 de spitale, au raport la DSP doar 17.
În calitate de ministru nu pot lua decizii pe cazuri trunchiate.

Sunt spitale care nu raportează cazurile de gripă, voi cere explicaţii. În această seară am primit date şi le-am confruntat.
Mi se pare o pură inconştienţă.
Voi lua măsuri în aceste cazuri. Nu mi se pare normal ca în cazuri ca ăsta, când Europa e în prag de epidemii, să ne facem că raportăm sau să nu raportăm.

Caraş Severin a raportat un caz, mi-e greu să cred, Arad a raportat 6 cazuri din care 9 internate”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru Digi24.

În acest timp, oamenii mor. 58 de persoane au decedat, având legătură cu gripa.
Un caz recent i-a şocat chiar şi pe medici. Virusul a ucis fulgerător o femeie de 39 de ani din Cluj. Suferea de obezitate şi a intrat în şoc septic la doar câteva ore de la internare, informează Observator TV.

IRINA FILIPESCU, purtător de cuvânt, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj: „În momentul în care s-a internat în serviciul nostru nu era cunoscută cu nicio altă boală cronică de fond şi era o pacientă nevaccinată”.

ADRIAN STREINU CERCEL, managerul Institutului Matei Balș: „Semnalul pe care îl avem, în momentul de faţă, cu aceste decese care au apărut la unele persoane care nu aveau boli asociate ne pune pe gânduri. Rata infecţiilor, într-adevăr, este una la care nu m-am aşteptat”.

Pe harta Europei, România e focar, cu cel mai ridicat număr de îmbolnăviri. Cele mai multe cazuri de gripă s-au înregistrat în Bucureşti, Constanţa, Argeş, Arad, Olt şi Prahova.

Din ce in ce mai multi romani sunt diagnosticati cu virusul gripal. Cum se răspândeşte? Foarte uşor! Imaginaţi-vă ca o persoana stranută, iar microbii se pot raspandi până la 4 metri distanță. Asta inseamna că cel putin 10 persoane în stanga, 10 in dreapta, ar putea contacta gripa.

error: Content is protected !!