(Last Updated On: January 19, 2019)

O mămică din Cluj a reclamat o profesoară de engleză pentru că i-a învățat copilul cum se pronunță cuvântul englezesc foot (picior). Ce o să facă această mămică atunci când al ei băiat o să-și găsească soție o unguroaică și aceasta îl va învăța cum se conjugă verbul a fugi.

Pe Facebook, Daniela Dobre a scris: “Conjugarea verbului “a fugi” în limba maghiară (dedicație specială pentru mama care face scandal din cauza cuvântului în engleză “foot”, în opinia ei profesoara de engleză îi învață pe copii cuvinte obscene)
Én futok
Te futsz
Ő fut

Cluj. Tu știi cum sună? Daniela Dobre: "Conjugarea verbului "a fugi" în limba maghiară (dedicație specială pentru mama care face scandal din cauza cuvântului în engleză "foot", în opinia ei profesoara de engleză îi învață pe copii cuvinte obscene) 1

Mi futunk
Ti futtok
Ők futnak
No hai, dă-i bătaie și fugi.”

„Există doar o sesizare telefonică, nu există nimic înregistrat. Se fac în acest moment verificări. Nu cred că este o chestiune serioasă, după părerea mea. Dacă e vorba de o chestiune lingvistică doar, bineînțeles că nu se pune problema organizării unei comisii de cercetare. Reclamații de genul acesta avem foarte des”, a declarat Valentin Cuibus, șeful ISJ Cluj, pentru Monitorul de Cluj, preluat de Europa FM.

„La începutul lunii ianuarie, s-a primit un telefon la Inspectorat, o persoană care nu şi-a spus numele a descris situaţia fără a preciza şcoala unde s-ar fi întâmplat un asemenea incident. A rămas să trimită o sesizare scrisă cu toate detaliile, sesizare care nu a mai ajuns la noi”, spune și Amalia Gurzău, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar.