Cluj: Traficul din Baciu tinde să-l rivalizeze pe cel din Florești. Ce spune primarul Florin Mureșan

Updated on ianuarie 17, 2019 Traficul din comuna Baciu rivalizează de câțiva ani cu cel din Florești, situație pe care o simt aproape în fiecare dimineață șoferii care trebuie să intre în Cluj Napoca din această direcție.

Măsurile primăriei pentru rezolvarea acestei probleme sunt încă așteptate. Proiectele au fost fie întârziate de contestații, fie abandonate de firmele contractate.

Cluj: Traficul din Baciu tinde să-l rivalizeze pe cel din Florești. Ce spune primarul Florin Mureșan 1

Semafoare inteligente și străzi secundare că alternativă la drumul național sunt cele mai importante soluții prin care se încearcă fluidizarea traficului în comuna clujeană Baciu, scrie radiocluj.ro.

Varianta cu montarea a cinci semafoare inteligente și patru cu buton, amplasate la trecerile de pietoni, a fost încercată încă din 2016. Anul trecut a fost însă abandonată deoarece, după finalizarea licitației, firma câștigătoare nu a mai realizat și proiectul. Contractul a fost în cele din urmă reziliat și s-a scos la licitație montarea fiecărui semafor în parte.

Primarul din Baciu, Florin Mureșan, promite că, la începutul primăverii, în intersecția din zona Petrom, unde sunt și cele mai multe probleme de trafic, circulația se va desfășura mult mai ușor.

„Lucrarea a fost atribuită în luna noiembrie prin SEAP, din nou, și câștigătorul ne-a promis că, la sfârșitul lunii februarie, semaforul inteligent de la Petrom va fi funcțional. Va fi unul dintre cele mai moderne semafoare din țară. Va număra mașinile care se află pe drumul național, va număra mașinile de pe străzile lăturalnice și în funcție de această ecuație va da timpii mai mult sau mai puțîn, în funcție de traficul de pe fiecare stradă sau pietonii care așteaptă la trecerile de pietoni”, a declarat primarul Florin Mureșan.

Și proiectul pentru centura comunei, care unea Baciu de Valea Seacă, a fost scos la licitație acum cinci ani, dar abia în toamna au început lucrările. Contestațiile au întârziat trei ani investiția care se derulează din fonduri europene. Potrivit contractului, drumul de legătură cu Valea Seacă trebuie terminat până în septembrie. Primarul Florin Mureșan crede că termenul va fi devansat, iar șoseaua de trei kilometri va fi gata la începutul verii.

error: Content is protected !!