Cluj. Salina Turda apreciată în America. Apare în revista Institutului Smithsonian. „ Acum, pe lângă un muzeu despre istoria minelor, cavernele subterane dețin un parc tematic suprarealist, dotat cu o …”

Updated on ianuarie 17, 2019 Prestigiosul institut american, Smithsonian, a inclus Salina Turda în “TOP 5 mine abandonate şi transformate în minuni subterane”.

„Salina Turda a avut diverse vieți de când a fost deschisă în secolul al XVII-lea. Minerii au excavat sare până în 1932, atunci când minele concurente din apropiere au scos-o din uz. De atunci, salina a fost folosită ca adăpost împotriva bombardamentelor, în timpul celui de-al doilea război mondial, iar în 1945, producătorii de brânză au preluat spațiul pentru depozitare.
Cluj. Salina Turda apreciată în America. Apare în revista Institutului Smithsonian. „ Acum, pe lângă un muzeu despre istoria minelor, cavernele subterane dețin un parc tematic suprarealist, dotat cu o ...” 1

În 1992, orașul din apropiere a decis să transforme mina într-un parc tematic. Acum, pe lângă un muzeu despre istoria minelor, cavernele subterane dețin un parc tematic suprarealist, dotat cu o roată de rulare, un teren de minigolf, un lac cu vapoare, o pistă de bowling, un amfiteatru, terenuri de sport și mese de ping-pong”, scrie revista intitutului despre Salina Turda.

(Video)Salina Turda la National Geographic Adventure

Institutul Smithsonian este un institut de învățământ și cercetare și un complex de muzee, administrate și finanțate de guvernul Statelor Unite și de fonduri caritabile, contribuții benevole și din profiturile obținute din operațiunile sale de retail, concesii și activități de acordare a unor licențe.

error: Content is protected !!