Cluj. Reacție. Inspectoratul Școlar în cazul profesoarei de engleză

Updated on ianuarie 19, 2019 Scandal la o școală din Cluj unde profesoara de engleză a fost reclamată pentru că i-a învățat pe copii cum se pronunță cuvântul englezesc foot, picior.

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj susţin că instituţia nu a fost sesizată oficial în cazul profesoarei care a predat la lecția de engleză despre ”Human Body” și cuvântul ”foot”.
Totuși, reprezentanții Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj transmit că a existat un apel telefonic pe această temă, luna aceasta, însă instituția nu a primit suficiente date pentru a porni o anchetă în cazul folosirii cuvântului ”foot” într-o lecție de limba engleză.

Cluj. Reacție. Inspectoratul Școlar în cazul profesoarei de engleză 1

„Există doar o sesizare telefonică, nu există nimic înregistrat. Se fac în acest moment verificări. Nu cred că este o chestiune serioasă, după părerea mea. Dacă e vorba de o chestiune lingvistică doar, bineînțeles că nu se pune problema organizării unei comisii de cercetare. Reclamații de genul acesta avem foarte des”, a declarat Valentin Cuibus, șeful ISJ Cluj, pentru Monitorul de Cluj, preluat de Europa FM.

„La începutul lunii ianuarie, s-a primit un telefon la Inspectorat, o persoană care nu şi-a spus numele a descris situaţia fără a preciza şcoala unde s-ar fi întâmplat un asemenea incident. A rămas să trimită o sesizare scrisă cu toate detaliile, sesizare care nu a mai ajuns la noi”, spune și Amalia Gurzău, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar.

Ea mai precizează că în prezent nu se desfăşoară nicio anchetă pe această temă la ISJ Cluj, neexistând înregistrată plângere oficială.„Nu ştim nici măcar unde s-a întâmplat siutaţia descrisă”, a mai precizat Amalia Gurzău.

Pentru că în limba engleză ”oo” se pronunță ”u”, părintele unui copil a considerat că profesoara îi învață cuvinte obsecene pe elevii din ciclul primar. Totul a pornit de la cuvântul ”foot”.

error: Content is protected !!