Cluj. PSD Maramureș: „De ce toate investițiile mari trebuie dirijate către Cluj? …După ce 20 de ani, județele din jurul Clujului au fost pârjolite de investiții pentru a ridica Clujul, în continuare, noi să băgăm bani la Cluj. Nu, e nevoie, pentru o…”

Updated on ianuarie 18, 2019 Șeful Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, se luptă de ceva timp pentru a prelua construcția Spitalului Regional de la ministerul Sănătății care se ocupă doar de amânări. Ideea nu este bine văzută de PSD Maramureș.

Alin Tișe, declara, în urmă cu două zile, pentru HotNews.ro, că va încerca să îi mobilizeze în jurul proiectului și pe ceilalți președinți de consilii județene din regiune, deoarece este vorba despre “spitalul regional care este construit pentru Regiunea Nord-Vest”.
Cluj. PSD Maramureș: „De ce toate investițiile mari trebuie dirijate către Cluj? ...După ce 20 de ani, județele din jurul Clujului au fost pârjolite de investiții pentru a ridica Clujul, în continuare, noi să băgăm bani la Cluj. Nu, e nevoie, pentru o...” 1

Regiunea Nord-Vest este formată, în afara Clujului, din încă 5 județe: Bihor, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.
Gabriel Zetea, liderul PSD Maramureș și șeful Consiliului Județean, susține că Ministerul Sănătății poate să facă spitalul mai repede decât autoritățile locale și, în plus, se întreabă “de ce toate investițiile mari trebuie dirijate către Cluj?”

Președintele Consiliului Județean Maramureș și liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat, pentru HotNews.ro, că s-a interesat de “procedura care este în lucru pentru construirea spitalului regional de către Minister. Procedura este destul de avansată, ei sunt inclusiv în faza de a face studiul de impact. Evident că e nevoie de o bună colaborare cu autoritatea locală, pentru că acolo e nevoie de avize, autorizații și toate celelalte, dar spitalul va fi construit în continuare de către minister.”

Gabriel Zetea consideră că “nu este adevărat că autoritățile locale din Cluj ar putea face spitalul mai repede decât Ministerul Sănătății. O schimbare, în momentul ăsta, a titularului contractului, înseamnă refacerea tuturor documentațiilor, s-ar pierde toate lunile astea în care, în sfârșit, procedura de accesare a proiectului a intrat, totuși, într-o linie dreaptă, ar însemna că toate acestea ar trebui refăcute. Până în momentul ăsta, nici măcar Ministerului Sănătății nu i-a fost făcută o astfel de solicitare de către nimeni. Puteți să interpretați declarația domnului Tișe ca una politică, eventual.”

Gabriel Zetea a adăugat că “Evident că este mai bine să îl facă Ministerul. Și dacă se va pune problema să îl facă o autoritate locală, atunci o să discutăm în cadrul Agenției Regionale Nord-Vest și de ce să nu se facă la Baia Mare, atunci?

De ce să nu se facă la Bistrița? Pentru că noi ne-am mișca mult mai repede. Avem aici un exemplu de spital județean pe care l-am reabilitat, care arată foarte bine în comparație cu spitalele din România, avem experiență în a construi și reabilita spitale. În momentul ăla, m-ar interesa pe mine. Nu înțeleg de ce toate investițiile mari, în ultimii 25 de ani, trebuie dirijate către Cluj.

După ce 20 de ani, județele din jurul Clujului au fost pârjolite de investiții pentru a ridica Clujul, în continuare, noi să băgăm bani la Cluj. Nu, e nevoie, pentru o dezvoltare echilibrată a Regiunii Nord-Vest, de investiții și în celelalte județe.”

“Întârzieri nu mai sunt acceptate. Să meargă înainte dacă tot sunt în regulă lucrurile, în sfârșit”, este concluzia șefului CJ Maramureș.

error: Content is protected !!