Cluj. Ponta, despre Spitalul Regional. „Dacă nu vrea Guvernul nu poate să ia niciun Consiliu Județean, să devină el beneficiarul proiectelor. Practic, banii s-au mutat pe exercițiul financiar 2021-2027. Deci, povestea că mai ia cineva anul ăsta sau la anul, vreun ban din cei pentru spitalele regionale nu e adevărată. Doi: nu poți să …”

Updated on ianuarie 17, 2019 Președintele partidului Pro România, Victor Ponta, a vorbit despre situația Spitalelor Regionale.

„Dacă nu vrea Guvernul nu poate să ia niciun Consiliu Județean, să devină el beneficiarul proiectelor. Practic, banii s-au mutat pe exercițiul financiar 2021-2027. Deci, povestea că mai ia cineva anul ăsta sau la anul, vreun ban din cei pentru spitalele regionale nu e adevărată.
Cluj. Ponta, despre Spitalul Regional. „Dacă nu vrea Guvernul nu poate să ia niciun Consiliu Județean, să devină el beneficiarul proiectelor. Practic, banii s-au mutat pe exercițiul financiar 2021-2027. Deci, povestea că mai ia cineva anul ăsta sau la anul, vreun ban din cei pentru spitalele regionale nu e adevărată. Doi: nu poți să ...” 1

Doi: nu poți să le iei, dacă Guvernul se opune. Comisia Europeană nu mediază între Consiliul Județean și Guvern. Zice: nu vă înțelegeți, vă certați? Nu v-i dăm! Și cu asta , basta! Deci, trebuie să avem un guvern care să vrea să sprijine cele trei consilii județene. Sunt blocate licitațiile din fonduri europene; din fonduri publice oricum nu facem achiziții pentru că nu avem buget”, a declarat Ponta, citat de radiocluj.ro.

Fostul ministru al sănătății, Nicolae Bănicioiu, care l-a însoțit pe Victor Ponta astăzi la Cluj, e de părere că ar fi bine, dacă guvernul o va permite, ca investițile să fie gestionate de consiliile județelor în care urmează să își aibă sediile spitalele regionale:

error: Content is protected !!